NAZAD NA

Događanja

Podijeli:

18/04/2024T00:00:00

Kada: 18/04/2024T00:00:00

Tip: Kombinirano

Poziv na sudjelovanje na CUC konferenciji u Rovinju

Pod nazivom „AI u obrazovanju – Novi početak ili početak kraja“   u Rovinju 18./19. travnja 2024. godine održati će se 26. po redu CARNET-ova konferencija za korisnike CUC2024 – najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj.

Pod nazivom „AI u obrazovanju – Novi početak ili početak kraja“   u Rovinju 18./19. travnja 2024. godine održati će se 26. po redu CARNET-ova konferencija za korisnike CUC2024 – najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj.

Konferencija će istražiti ključne teme budućnosti obrazovanja u digitalnom dobu, fokusirajući se na CARNET-ov projekt Podrška primjeni digitalnih tehnologija u obrazovanju – BrAIn kojemu je cilj unaprijediti kvalitetu obrazovnog procesa kroz integraciju digitalnih tehnologija za uspostavu personaliziranog pristupa učenju i poučavanju te kroz razvoj kurikuluma i digitalnog obrazovnog sadržaja iz područja digitalnih tehnologija u nastajanju.

O projektu će na konferenciji govoriti i Juraj Bilić, pomoćnik ravnatelja CARNET-a za Sektor za umjetnu inteligenciju, ekspert u OECD-ovoj radnoj skupini za budućnost umjetne inteligencije i voditelj projekta BrAIn, koji se osvrnuo na Akt o umjetnoj inteligenciji te predstavio novoizrađene kurikulume o umjetnoj inteligenciji koji će se provoditi eksperimentalno od ove jeseni, kao izvannastavna aktivnost za osnovne te fakultativni predmet za srednje škole.

Osim online dijela koji će se održati 9. i 10. travnja, konferencija će ugostiti sudionike u Rovinju 18. i 19. travnja. Više od 1000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, uključujući predstavnike škola, visokoškolskih ustanova i drugih obrazovnih ustanova imat će prilike sudjelovati na više od 30 radionica i neformalnih Birds of feather razgovora, preko 70 interaktivnih izlaganja te fokus grupa i panel raspravi koja je obilježila svečano otvaranje konferencije.

Na temu Umjetna inteligencija: od regulacije do edukacije, uz Juraja Bilića, govirit će  i Saša Mladenović, redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu i voditelj istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju, Dalia Kager, učiteljica informatike i mentorica iz Osnovne škole Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, Antonija Capan, učiteljica matematike u Osnovnoj školi Grabrik i Jaye Richards Hill, direktorica Microsoft EDU za Istočnu Europu, Bliski Istok i Afriku.

Ova konferencija pružit će dragocjenu priliku za razmjenu ideja, iskustava i najboljih praksi u integraciji tehnologije u obrazovanje. Nastavljajući tradiciju poticanja inovacija u obrazovanju, CARNET će još jednom dokazati svoju predanost unaprjeđenju hrvatskog obrazovnog sustava.

HUP-ICT Udruga podržala je ovo događanje u sklopu aktivnosti i ciljeva Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta.

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Umjetna inteligencija

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Nacionalna inicijativa

 • Datum početka:

  18/04/2024T00:00:00

 • Datum završetka:

  19/04/2024T00:00:00

 • Ciljani jezik:

  Hrvatski

 • Organizacija:

 • Vrsta događaja:

  Kombinirano

 • Mjesto događaja: