NAZAD NA

Događanja

Podijeli:

14/10/2022T00:00:00

Kada: 14/10/2022T00:00:00

Tip: Kombinirano

Najveća hrvatska konferencija o umjetnoj inteligenciji AI2FUTURE okupila 350 sudionika

Predstavljena rješenja koja koriste umjetnu inteligenciju za poboljšanje učinkovitosti tvrtke, za naprednu analitiku u području bankarstva, bolje upravljanje porukama e-pošte, u zadržavanju zaposlenika, edukaciji , autonomnoj vožnji, itd.

Zagreb, 14. listopada 2022. – Šesto izdanje konferencijie AI2FUTURE, koju organizira CroAI udruga, okupilo je više 350 sudionika, predstavnika startup tvrtki, manjih i većih poduzeća i državne administracije, entuzijasta, investitora i ostalih zainteresiranih za primjenu umjetne inteligencije. Najbogatiji program do sada s 30 predavanja, 3 panela, 2 radionice i CroAI startup pitchem bavio se regulativom, trendovima, znanošću i pozitivnim poslovnim primjerima primjene umjetne inteligencije.

Na konferenciji se još govorilo o postignućima koja su rezultat suradnje znanstvenika sa sustavima temeljenima na umjetnoj inteligenciji, primjerice, strojno učenje je identificiralo novu vrstu antibiotika iz baze od više od 100 milijuna molekula. Predstavljen je i projekt Google DeepMind, kroz koji znanstvenici uče strojeve da pomognu ljudima dokazivati kompleksne teoreme i pronaći nove pristupe za rješavanje postojećih otvorenih problema.

Praktičan primjer primjene umjetne inteligencije u svakodnevnom životu predstavila je tvrtke Microblink, koja je pokazala svoje rješenje za prepoznavanje proizvoda u trgovinama uz pomoć umjetne inteligencije. Godine zdravstvene pandemije donijele su velik skok online kupovine, no većina kupaca i dalje kupuje namirnice i osnovne potrepštine u trgovinama. Microblink je iskoristio činjenicu da više od 90% ljudi koristi mobilni telefon tijekom kupnje i pretvorio telefon u osobnog asistenta za kupnju koristeći računalni vid i modele strojnog učenja. Telefon s aplikacijom Product Recognition prepoznaje proizvode i kupcima nudi popuste, promocije i druge pogodnosti vezane uz proizvod.

Na konferenciji su još predstavljena rješenja koja koriste umjetnu inteligenciju za poboljšanje učinkovitosti tvrtke, za naprednu analitiku u području bankarstva, bolje upravljanje porukama e-pošte, u zadržavanju zaposlenika, u autonomnoj vožnji, itd.

Održano je i predavanje naslovljeno Profesionalni razvoj na području umjetne inteligencije: kako ostati relevantan. Dan je savjet o kvalitetnim edukativnim programima koji mogu unaprijediti profesionalni razvoj inženjera.

Ove godine novost u programu bio je paralelni programski smjer na kojem su predstavljeni istraživački radovi s vodećih tehnoloških fakulteta iz Hrvatske te zajednički projekti domaćih tvrtki i akademske zajednice. Na sajmu AI demoa sudionici su mogli upoznati najzanimljivije projekte i inovacije domaćih startup tvrtki.

Konferencija je održana u Auditoriumu tvrtke Kraš, u Zagrebu.

Partneri konferencije koji su bile tvrtke A1, Fortenova DataLab grupa, Microblink, Microsoft, Visage technologies i bonsai.tech kao glavni partneri, te Cantab PI, Poslovna inteligencija, TIS grupa, HAMAG BICRO i Europska poduzetnička mreža kao podrška. Zemlja partner šeste AI2FUTURE konferencije je Velika Britanija.

Više pojedinosti

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Umjetna inteligencija

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa

 • Datum početka:

  14/10/2022T00:00:00

 • Datum završetka:

  15/10/2022T00:00:00

 • Ciljani jezik:

  Hrvatski

 • Organizacija:

 • Vrsta događaja:

  Kombinirano

 • Mjesto događaja:

  Hrvatska