Nazad

Aktualno

Podijeli:

03. 02. 2022.

Erasmus za mlade poduzetnike

Važna prekretnica

Stariji poduzetnici mogu imati koristi od novih ideja, vizija i energije koje stvaraju mlađi kolege.

Od osnutka. 2009. godine, program Erasmus za mlade poduzetnike pomogao je novim poduzetnicima u razvoju poduzetničkih vještina i stjecanju poduzetničkog iskustva osposobljavanjem na radnom mjestu u poduzeću u inozemstvu. Osim toga, aktiviranjem u tom programu, stariji poduzetnici mogu imati koristi od novih ideja, vizija i energije koje stvaraju mlađi kolege.

U programu Erasmus za mlade poduzetnike (EYE) nedavno je obilježena važna prekretnica – 10.000 poduzetnika steklo je iskustvo od kvalificiranoga poduzetnika u drugoj zemlji.

Erasmus za mlade poduzetnike olakšava poduzetničke razmjene u trajanju do šest mjeseci u 39 zemalja sudionica iz Europske unije i njezina susjedstva. Program koji stalno raste od začetka financira Komisija, a dio je strategije EU-a za mala i srednja poduzeća te im pomaže u pristupu međunarodnim tržištima.

Zahvaljujući dodatnoj financijskoj potpori Europskog parlamenta od 2018., nova odredišta izvan Europe uključena su u inicijativu EYE GLOBAL, koja sada omogućuje i razmjenu s poduzetnicima u SAD-u, Kanadi, Izraelu, Singapuru i Južnoj Koreji.

Više pojedinosti