26. 01. 2022.

Digitalni učenički inkubator

Inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti

Tim učenika iz OŠ Sv. Matej, Viškovo

Nakon prošlogodišnjeg starta s 2000 prijavljenih sudionika, više od 160 uključenih škola iz svih krajeva Hrvatske i 170 razvijenih inovativnih projekata u 2022. godini, nastavlja se Digitalni učenički inkubator – inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment. Riječ je o mrežnom projektu kojim se razvijaju kreativni i poduzetnički potencijali učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se neprekidno stvarale nove generacije kreativaca i inovatora budućnosti.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru sudjeluju učenici viših razreda osnovne škole i srednje škole iz cijele Hrvatske. Cilj je potaknuti učenike na povezivanje i razmjenu ideja i tema te na vježbanje apstraktnoga i kritičkoga mišljenja.

Tri tima s najinovativnijim projektima imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a posebno priznanje „Mentor inovatorˮ dodijelit će se učiteljima i profesorima koji su znatno pridonijeli razvoju kreativnosti svojih učenika.

Osnovna i srednja škola koja ostvari najzapaženije rezultate među svim timovima koji su uspješno završili Digitalni učenički inkubator osvojit će titulu „Škola za inovacijeˮ – nagradu za najinovativniju osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj.

Učenici će najprije sudjelovati u edukativnom programu u kojem će razvijati znanja i vještine budućnosti uz istaknute profesore i stručnjake. Odgovore na pitanje kako kreativnost, inovacije i poduzetništvo funkcioniraju u praksi dobit će od samih poduzetnika među kojima je prošle godine bio i mladi Albert Gajšak čiji je put u uspješno poduzetništvo započeo upravo u školskim klupama i s kojim se školarci lako mogu poistovjetiti.

Više pojedinosti