Nazad

Novosti

Podijeli:

03. 02. 2021.

„Cloud Skills Week“ – tjedan besplatnih predavanja i radionica posvećen cloud tehnologijama

Cloud Skills Week održat će se od 16. do 19. veljače u organizaciji Algebre te uz pokroviteljstvo i podršku LLPA, Microsofta i Spana. Događanje započinje poludnevnom konferencijom namijenjenom onima koji odlučuju o vještinama i razvoju zaposlenika, zatim slijede tri cjelodnevne radionice za one koji žele savladati osnove cloud tehnologija, a cijelo vrijeme Cloud Skills Weeka odvija se i Cloud Skills Cup, natjecanje za IT profesionalce. 

Cloud Skills Week niz je događanja, predavanja i radionica, kojim organizatori žele približiti važnost obrazovanja i stjecanja znanja o cloud tehnologijama a održat će se, posve u online obliku, od 16. do 19. veljače 2021. Inicijativa je dio globalne turneje C3 Global Skills v-Tour koju provodi LLPA (Leading Learning Partners Association), međunarodno udruženje tech obrazovnih centara čiji je jedan od utemeljitelja i Algebra. Sva predavanja i radionice u sklopu Cloud Skills Weeka su posve besplatna, ali se za njih potrebno prethodno registrirati.

„Organizacijom Cloud Skills Weeka, u suradnji s partnerima, želimo skrenuti pozornost na važnost kontinuiranog usavršavanja zaposlenika. Globalna pandemija značajno je ubrzala transformaciju poslovanja i organizacije koje nemaju digitalnu strategiju neće preživjeti. U svakoj transformaciji ključna su znanja zaposlenika, a danas su to digitalne vještine i poznavanje tehnologija u oblaku tzv. clouda, koje upravo omogućavaju brzu transformaciju. Ovim besplatnim događanjem pružamo priliku menadžerima zaduženim za obrazovanje i razvoj ljudskih resursa u svojim tvrtkama da saznaju ponešto o aktualnim trendovima, a istovremeno otvaramo šansu ostalima da steknu osnovna znanja s područja cloud tehnologija“, rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre, najavljujući Cloud Skills Week.

Cloud Skills Week

„Svijet se brzo mijenja, a poslovi budućnosti zahtijevaju sve više i više digitalnih vještina. U Microsoftu čvrsto vjerujemo u važnost učenja i stjecanja novih vještina, pogotovo u doba kada je mnogo ljudi širom svijeta u potrazi za novim poslom. Zato se veselimo prilici da hrvatskim menadžerima i rukovoditeljima predstavimo našu globalnu inicijativu usmjerenu na besplatnu edukaciju za najtraženije poslove te sve naše inicijative fokusirane na stjecanje vještina koje zaposlenicima pomažu da postignu još više“, komentirala je Anke den Ouden, generalna direktorica Microsofta za srednju i istočnu Europu.

Program Cloud Skills Weeka otvara se konferencijskim dijelom, 16. veljače u poslijepodnevnim satima, predavanjima stručnjaka iz Microsofta i Algebre. Konferencija je primarno namijenjena svim razinama poslovnog i tehnološkog menadžmenta te će pokriti teme poput edukacije zaposlenika za suočavanje s digitalnim izazovima u poslovanju, postizanja uspješnosti organizacije kroz učenje i razvoj zaposlenika kao i mogućnosti financiranja i sufinanciranja profesionalne edukacije u Hrvatskoj. Konferenciji će se, u sklopu panel diskusije na temu „Vještine kao ključ razvoja“, pridružiti i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović.

U sklopu Cloud Skills Weeka bit će održane tri radionice o osnovama cloud tehnologija, primarno namijenjene onima koji žele savladati osnove vezane uz ovo područje: „Azure AI Fundamentals“ kroz koju će biti prezentirano kako primijeniti umjetnu inteligenciju korištenjem Microsoft Azure platforme, zatim „Azure Data Fundamentals“ koja će polaznicima pojasniti osnovne koncepte upravljanja i analize baza podataka te na kraju „Azure Fundamentals“ kroz koji će se moći dobiti uvid u sve poslovno-tehnološke mogućnosti primjene Microsoft Azure platforme.

Za profesionalce koji žele testirati i potvrditi svoje vještine s područja cloud tehnologija otvorene su prijave za Cloud Skills Cuponline natjecanje u poznavanju cloud tehnologija koje se, na inicijativu i u organizaciji LLPA, provodi kao svjetsko prvenstvo u tri kategorije. Natjecatelji se mogu odlučiti za Cloud, Data & AI ili Developer Professional, a najbolji natjecatelji iz Hrvatske predstavljat će nas na svjetskom prvenstvu C3 Cloud Skills Cup u lipnju 2021. te će imati priliku osvojiti i nagradni paket u vrijednosti 2.400 američkih dolara.

Za više informacija o Cloud Skills Weeku, predavanjima, radionicama i natjecanju posjetite stranicu projekta.