14. 03. 2023.

Besplatni tečaj programiranja

Notch Devcademy

Notch, jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Hrvatskoj i ove godine organizira besplatnu ljetnu edukaciju programiranja za studente i one koji žele naučiti nešto novo ili svoju karijeru odvesti u drugome smjeru. Jedini uvjet kod prijave je da osoba poznaje osnove programiranja kako bi mogla pratiti program, ali ne mora fizički biti u Zagrebu niti na bilo kojem drugom mjestu, već samo imati dovoljno dobar pristup internetu,

Prve četiri godine Devcademy je bio fokusiran samo na Spring Boot,prošle godine su dodana još četiri smjera: Angular, React, .NET i Flutter, a polaznici mogu birati koji smjer žele prihvatiti kao svoj ljetni izazov. Popis jezika koje će uključivati ovogodišnja Devcademy bit će objavljeni u trenutku početka prijava.

Domagoj Žalac, koji broji već četvrtu godinu svoje karijere u Notchu, započete nakon završene ljetne škole programiranja, stekao je novo znanje i praksu u Javi sa Spring Boot frameworkom za razvoj REST API servisa, kaže: “Iskustvo na Notch Devcademy je bilo odlično i definitivno mogu reći da su se moje vještine programiranja poboljšale nakon ljetne škole. Edukacija je bila u potpunosti remote tako da plaža i ljetne aktivnosti nisu bile uskraćene.”

Notch Devcademy, edukacija za programere počinje danom upoznavanja, nakon kojeg kreću predavanja o osnovama i metodama rada odabranog smjera. Usto, rješava se i jedan zadatak, svakog tjedna, uz pomoć mentora. Nakon nekoliko tjedana, održava se dvodnevni Hackhaton u Notch uredu, gdje se testira rad u timu i pod vremenskim pritiskom.

U posljednjih šest godina, osim Vitomira i Domagoja, nakon Devcademyija u tvrtki Notch zaposlilo se četrdesetak ljudi, a prošle godine je zaprimljen i rekordan broj prijava – više od 1900! Broj mjesta je ipak ograničen, pa ih je 70 sudjelovalo na Devcademyiju i 30 na Hackhatonu.

Kako ne bi propustili svoju priliku za besplatnu ljetnu školu programiranja, prvi posao i novu karijeru, pratite Notch i Notch Devcademy na LinkedInu jer ćete tamo prvi saznati kako rezervirati svoje mjesto na Notch ljetnoj plaži.