Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

29. 04. 2014.

Besplatni Microsoft certifikati za srednjoškolce

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponovno pokreće akciju besplatnog polaganja Microsoftovih IT certifikata za učenike srednjih škola i gimnazija. Za sva tri certifikacijska ispita koja su ponuđena srednjoškolcima osigurani su i besplatni pripremni online seminari, a Visoko učilište Algebra dosad je na ovaj način omogućilo da više od tisuću studenata i srednjoškolaca stekne svoje prve, cijenjene IT certifikate. Prijave za predtestiranje otvorene su do 12. svibnja a certifikacijski ispit polaže se 17. svibnja u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Puli, Zadru i Varaždinu.

Zagreb, 29. travnja 2014. – Učenice i učenici srednjih škola i gimnazija ponovno imaju priliku steći prvi Microsoftov certifikat: Visoko učilište Algebra i u novom ciklusu omogućava potpuno besplatnu certifikaciju u sklopu Microsoftovog MTA programa (Microsoft Technology Associate) za sve one koji su, zbog vlastitih interesa i toga što se vole baviti računalima i tehnologijom, već sami stekli sva potrebna znanja za polaganje ovih prvih certifikacijskih ispita. U dosadašnjim certifikacijskim ciklusima za MTA, Visoko učilište Algebra certificiralo je više od tisuću učenika srednjih škola i studenata a novost u ovom ciklusu certifikacije jest mogućnost polaganja ispita u čak 7 hrvatskih gradova – Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Puli, Zadru i Varaždinu.

Visoko učilište Algebra ponudit će kandidatima ponovno tri certifikacijska ispita – “Software Development Fundamentals” za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, “Windows Operating System Fundamentals” za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te “Networking Fundamentals” za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama. Radi se o ispitima koji su priznati u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

Stjecanje Microsoftovih MTA certifikata primarno je namijenjeno onima koji već imaju određena iskustva u korištenju mrežnih tehnologija ili platformi poput Visual Studija (alata za razvoj aplikacija) te operacijskog sustava Windows, a žele ih potvrditi polaganjem svojeg prvog certifikacijskog ispita. Svi materijali potrebni za pripremu mogu se pronaći na http://mta.racunarstvo.hr, a uključuju tekstualne sadržaje i niz videopredavanja na hrvatskom jeziku koje kandidati mogu pogledati u svoje slobodno vrijeme i kada im odgovara.

Kandidati se moraju prijaviti i obaviti predtestiranje u periodu do 12. svibnja 2014. Polaganju certifikacijskog ispita pristupit će 17. svibnja u navedenim gradovima a više informacija o točnim lokacijama bit će uskoro objavljeno na spomenutim web stranicama.

“Akcija besplatne MTA certifikacije postala je već jedna od tradicionalnih aktivnosti koje provodi Visoko učilište Algebra te ju ove godine dodatno promoviramo kroz paneuropsku inicijativu eSkills for Jobs čiji je cilj naglasiti upravo važnost pravovremenog stjecanja informatičkih vještina koje pojedincima pomažu u nalaženju novog ili boljeg posla te izgradnji karijere. Kreirajući ovu akciju upravo za srednjoškolce, omogućavajući im da započnu svoj certifikacijski put, želimo naglasiti važnost ranog stjecanja znanja, učenja, dokazivanja vlastitog znanja i pravovremenog planiranja moguće karijere u atraktivnom ICT sektoru”, naglasio je Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra.