14. 10. 2022.

Besplatna, svjetska platforma za edukaciju u digitalnom marketingu dostupna i u Hrvatskoj

Digital Ad Degree

Zagreb, 14. listopada 2022. – Aleph Grupa i Httpool, kao dio Aleph Grupe pokrenuli su Digital Ad Degree, besplatni globalni program edukacije i certifikacije u digitalnom marketingu, koji je odsad dostupan i u Hrvatskoj. Cilj ove inicijative je pružiti nove digitalne vještine sljedećoj generaciji marketinških stručnjaka u više od 90 zemalja diljem svijeta.

Digitalno oglašavanje je industrija koja se brzo razvija, a karakterizira je velika potražnja za stručnjacima. Alephov program edukacije iz digitalnog marketinga certificirat će 50.000 ljudi bez prethodnog tehnološkog iskustva tijekom tri mjeseca, kako bi stekli znanja o oglašavanju na vodećim svjetskim digitalnim platformama.

Program pruža specifično, dubinsko znanje o vodećim globalnim platformama za oglašavanje kao što su TikTok, LinkedIn, Snapchat, Twitter i Meta.

Da bi se pridružili, kandidati se trebaju besplatno registrirati na www.digitaladexpert.com, gdje potom mogu naći sav najnoviji sadržaj, prikaz najboljih case studija i druge vrijedne materijale za edukaciju.

“Ovo je najveći program besplatnog digitalnog obrazovanja na globalnoj razini za jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu”, rekao je Gastón Taratuta, izvršni direktor Aleph Grupe i osvrnuo se na veliku potražnju za digitalnim stručnjacima. „Ovakva ambiciozna platforma za besplatnu edukaciju i certificiranje može pomoći popuniti nedostatak talenata u industriji i time otključati gospodarski razvoj diljem svijeta“, dodao je.

“Ponosni smo što i digitalni stručnjaci iz regije imaju pristup našoj platformi i primjerima učinkovitih kampanja. Ova inicijativa podupire našu želju da razvijamo digitalnu ekonomiju te promoviramo digitalni marketing u regiji“, poručila je Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica Httpoola Hrvatska.

Putem programa, polaznici koji steknu certifikat Digital Ad Degree, također su povezani s agencijama za traženje talenata. Već sada tisuće polaznika diljem svijeta prolazi spomenutu edukaciju, a odsad joj, potpuno besplatno, mogu pristupiti i zainteresirani iz Hrvatske i okolnih zemalja te steći titulu Digital Ad Expert.

Ovim programom, poručuju iz Httpoola i Aleph Grupe, ostvaruje se njihova globalna misija – educirati i omogućiti pristup digitalnom oglašavanju te time dodatno potaknuti gospodarski razvoj regije.

Više pojedinosti