Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

15. 05. 2014.

Besplatna edukacija za LEGO Mindstorms

U sklopu eSkills for Jobs 2014, Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” pokreću akciju u kojoj će 40 nastavnika u osnovnim školama biti educirano za korištenje edukacijskog kompleta LEGO Mindstorms. Pritom će odabranim školama biti donirana i dva učionička seta ovog popularnog proizvoda koji mladima omogućava da se na zabavan način upoznaju sa svijetom programiranja na vrlo praktičan način.

Zagreb, 15. svibnja 2014. – Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” pokrenuli su projekt čiji je cilj omogućiti učenicama i učenicima osnovnih škola i gimnazija da se upoznaju sa svijetom informatike, računarstva i robotike – i to koristeći planetarno popularne i vrlo zabavne edukacijske komplete LEGO Mindstorms pomoću kojih mogu graditi i programirati vlastite uređaje i robote.

U sklopu projekta kojim se, između ostaloga, želi skrenuti pažnja na važnost ranog usvajanja nekih osnovnih informatičkih vještina – koje uključuju i logičko razmišljanje koje je u podlozi svakog programiranja – Algebra i “Kockice” organizirat će radionicu namijenjenu nastavnicima koji LEGO Mindstorms žele i planiraju koristiti u vlastitoj nastavi i u vlastitim laboratorijima informatike i robotike.

Zainteresirani nastavnici i škole moraju se prijaviti čim prije, a najkasnije do 25. svibnja, putem obrasca na adresi www.algebra.hr/lego-mindstorms-natjecaj.

Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” također će donirati osnovnim školama dva edukacijska seta LEGO Mindstorms.

wpid-lego_elephant.jpg

“Brojni su slučajevi iz svakodnevne prakse pokazali da se mladi lakše upoznaju sa svijetom informatike, računarstva i potrebnim vještinama – koje uključuju matematiku i logičko razmišljanje – što ranije krenu s tom vrstom obrazovanja i stjecanjem vještina. Organizacijom ovih besplatnih radionica za LEGO Mindstorms i donacijom osnovnih škola tim popularnim edukacijskim kompletima koji će obogatiti njihove laboratorije za informatiku i računarstvo želimo skrenuti važnost na potrebu ranog stjecanja takvih znanja i vještina, kao i potrebu prilagođavanja osnovnoškolskog obrazovnog programa u segmentima tehnologije, posebno informatike, tako da prate aktualne trendove”, naglasio je Renato Barišić, voditelj Centra karijera Visokog učilišta Algebra.

© LEGO Education
fotografije: © LEGO Education