Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta

nacionalna koalicija

za digitalne vještine i radna mjesta

Nazad

Aktualno

Podijeli:

03. tra 2023.

Želite li sami izrađivati kompjutorske igre? Javite se!

Otvorene prijave za sve koji žele postati gamedeveloperi

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, u Novskoj, otvorio je prijave za novu generaciju polaznika svojih edukacija na kojima polaznici uče kako proizvesti videoigre u programima Unity i Blender. Edukacije su besplatne, polaznici su za vrijeme učenja plaćeni, a dosadašnjih 240 gamedevelopera jamac uspješnosti programa.

Gaming inkubator PISMO pokrenuo je sedamdesetak startup tvrtki. Velika većina svoje znanje prije otvaranja tvrtke stekla je upravo na edukacijama u inkubatoru. Foto: Pismo

„Uz sve ono što radimo u centru hrvatske gaming industrije, edukacije su zasigurno najvažnije jer su temelj svega. Ovo će nam biti 8. generacija polaznika edukacija. Blender i Unity i dalje su najzastupljeniji enginei u kojima rade hrvatski gamedev studiji i zato nastavljamo u tom pravcu. Također prije svakog početka edukacije dobro analiziramo postojeće trendove na tržištu, ali i kakvi projekti se očekuju u skorijem vremenu i edukacije usmjerimo upravo u tom pravcu. Pokušavamo od svojih polaznika stvoriti stručnjake koje tržište rada jedva čeka!“, poručili su iz tima inkubatora PISMO koji prikupljaju prijave zainteresiranih budućih gamedevelopera, te dodaju: „Predznanje nije potrebno, no ipak s obzirom na broj prijavljenih koji u ovom trenutku prelazi broju 150, provest ćemo testiranje prijavljenih kao i razgovore sa kandidatima!“.

Gaming inkubator PISMO pokrenuo je sedamdesetak startup tvrtki. Velika većina svoje znanje prije otvaranja tvrtke stekla je upravo na edukacijama u inkubatoru, a nakon nekoliko godina postojanja tvrtki iza njih je 1000 gotovih projekata. Edukacija se odvija uz pomoć mjere osposobljavanja na radnom mjestu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a polaznici tijekom edukacije primaju minimalnu hrvatsku plaću i putne troškove.

Prijave traju do 15.4., a sve o edukacijama nalazi se na poveznici:
https://inkubator-pismo.eu/edukacije/

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Nacionalna inicijativa