14. 07. 2023.

Ukratko o nacionalnom napretku: izvješće o digitalizaciji za Austriju

Najnovije izvješće o digitalizaciji objavilo je Savezno ministarstvo financija (BMF) za izvještajno razdoblje 2021. To pokazuje uspjeh međuresorne suradnje te strateški i planirani pristup politici digitalizacije na temelju Digitalnog akcijskog plana (DAA). 

Ovo je izvješće sada potpuno i bez prepreka dostupno na engleskom jeziku

U izvješću se prikazuje dobar položaj Austrije na međunarodnoj ljestvici u području digitalnih vještina (ljudski kapital) i pionirska uloga Austrije u području usluga digitalne uprave. S „glavnim radnim skupinom za digitalni službenik” Austrija osigurava da austrijska savezna uprava koordinira digitalnu transformaciju. Nadzorna ploča za digitalizaciju kontaktna je točka za sve osobe kojima su potrebni ažurirani podaci o digitalizaciji i e-upravi u Austriji. Fond za digitalizaciju omogućuje relevantna ulaganja u još veće i bolje digitalne usluge za građane i gospodarstvo. Brojni vodeći projekti svih odjela jasno su predstavljeni u Izvješću o digitalizaciji za 2021. 

Izvješće o digitalizaciji za Austriju (2021.) nudi sveobuhvatno osjetilno iskustvo jer je selektivno prošireno interaktivnim elementima VR-a koji se lako mogu konzumirati pomoću pametnog telefona. Zainteresirane strane mogu dobiti i digitalno čitanje izvješća ili bolje upoznati predstavljene svjetioničarske projekte na interaktivnoj karti Austrije.

U ljeto 2023. već je u tijeku rad na sljedećem izdanju Izvješća o digitalizaciji za Austriju. Najavljena je za 2023. i bit će predstavljena javnosti krajem studenoga.  

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Cybersecurity

    Big Data

    5G

    Telekomunikacije

    Razvoj mobilnih aplikacija

    Razvoj web aplikacija

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Austrija

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa