Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

05. 04. 2014.

TVZ Mobile Challenge Cup: Speed Dating

TVZ SD 4.4.2014 Dizajnerice i programeri
TVZ natjecanje u izradi mobilnih aplikacija se nastavlja u timovima – programeri i dizajneri su pronašli svog partnera s kojim se bore za osvajanje nagrade u velikom finalu!

Zagreb, 5. travnja 2014. u Klubu Studentskog Centra sinoć je održan „Speed Dating“  – susret programera i dizajnera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će zajedno raditi na osmišljavanju mobilnih aplikacija. Susret je organiziran u sklopu velikog polugodišnjeg studentskog natjecanja TVZ-a u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).  Speed Dating je osmišljen kako bi se programeri i dizajneri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te kako bi pronašli zajedničke interese za budućom suradnjom u sklopu ovog natjecanja, ali i izvan njega.

Dizajneri su otvorili „Speed Dating“  izlaganjem vlastitih radova, nakon čega su programeri imali po tri minute da se osobno upoznaju sa svakim radom i odaberu svog „partnera“ odnosno kolegu dizajnera s kojim će nastaviti natjecanje u timu. Studenti su s velikom lakoćom formirali timove koji će tijekom travnja raditi na razvoju vlastitih rješenja za mobilne aplikacije na temu: ERASMUS – podrška studentima na razmjeni. Najbolji među njima predstavit će se prestižnim IT tvrtkama na proglašenju pobjednika 15. svibnja 2014. u organizaciji Udruženja za IT HGK.

Par - Viktorija Zajčić i Robin Gobo uz voditelje

Par – Viktorija Zajčić i Robin Gobo uz voditelje

Studenti dizajna i programiranja bili su izuzetno zadovoljni ovim susretom, jer se tijekom studija nisu imali prilike upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima (poput izrade mobilnih aplikacija) će im nakon završetka studija biti od presudne važnosti. Maja Turčić, predavačica na smjeru Informatičkog dizajna podržavala je studente od početka natjecanja te je izjavila: „ Studentima je  dobrodošla svaka prilika za razvijanjem kreativnog potencijala i realiziranjem vlastitih ideja, stoga je ovo natjecanje odlična prilika da se kroz timski rad upoznaju sa stvarnim korisničkim zahtjevima. S obzirom da natjecanje prate i predstavnici iz   poslovnog sektora, drago mi je da će naši studenti predstaviti svoje ideje i pred svojim potencijalnim poslodavcima.“

Natjecanje je službeno započelo u veljači 2014. u kojem je do sada sudjelovalo čak 276 studenata, koji su u posljednjih nekoliko mjeseci imali prilike prisustvovati korisnim predavanjima, radionicama i edukacijama. Natjecanje kontinuirano podržava oko 30 IT tvrtki, udruga i medijskih pokrovitelja http://natjecanje.tvz.hr/2014/podrzavatelji.

Među onima koji prate napredak studenata od početka natjecanja nalazi se Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera – CISEx.  Tomislav Pokrajčić, direktor i vlasnik tvrtke Binaria i član Upravnog odbora CISEx-a izjavio je: „Potreba za zapošljavanjem je tolika da mi uvijek rado uzimamo kvalitetne studente. Ovakva, kreativna i praktična natjecanja nam upravo služe kao mjesto odabira mladih talenata. Ovdje smo sigurni da smo izabrali one studente koji s  velikom lakoćom i interesom prate nove tehnologije.“

Više informacija na  stranicama natjecanje.tvz.hr.

TVZ SD 4.4.2014 Speed dating natjecatelji

Saznaj više