Nazad

Aktualno

Podijeli:

12. 04. 2023.

Sustav za virtualnu i proširenu stvarnost - u nastavi

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu drži predavanja u virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Sveučilišta u Rijeci, svojim je studenima pružio mogućnost praćenja nastave putem tehnologija za generiranje virtualne i proširene stvarnosti. Riječ je o pet uređaja MetaQuest2 i jednoj VR 360 kameri za čije su korištenje prošli i specijaliziranu edukaciju prilagođenu potrebama njihovih kolegija.

prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić, prodekanica za razvoj. Foto: FMTU

Nekoliko profesora ujedno će krenuti u razvoj softverskih rješenja za svoje kolegije, a sve u cilju da svojim studentima ponude sve što u ovom trenutku tehnologija za akademsku zajednicu može ponuditi, ali i da potencijalno postanu zanimljivi budućim studentima koji se žele razvijati u tom području.

U suradnji s agencijom Prilika Grupa, predmeti kao što su Virtualni doživljaj, Digitalni marketing, Pametni turizam, Projekti u turizmu, Poslovne inovacije, Turizam događanja, Specifični oblici turizma bit će dodatno oplemenjeni virtualnim sadržajima te primjerima primjene srodnih tehnologija u poslovanju.

Tehnologija virtualne stvarnosti može omogućiti sudionicima proživljavanje iskustava kakva bi u stvarnom svijetu bila teže ostvariva, financijski skuplja ili na neki način nesigurna. Neki primjeri su putovanja na daleke lokacije, vježbe stranih jezika, upravljanje uređajima, vježbe javnih nastupa, prodajnih razgovora te vizualizacija raznih sadržaja.

Više pojedinosti

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa