Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

26. 06. 2014.

Step Ri se uključio u eSkills inicijativu

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri se priključio paneuropskoj inicijativi eSkills for Jobs 2014 Rijeka, 26. lipnja 2014. - ICT sektor je u cijelom svijetu prepoznat kao jedan od najvažnijih pokretača održivog gospodarskog razvoja i kao jedan od ključnih elemenata u stvaranju proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri se priključio paneuropskoj inicijativi eSkills for Jobs 2014

Rijeka, 26. lipnja 2014. – ICT sektor je u cijelom svijetu prepoznat kao jedan od najvažnijih pokretača održivog gospodarskog razvoja i kao jedan od ključnih elemenata u stvaranju proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. O propulzivnosti tog sektora govori i činjenica kako je vrijednost izvoza računalnih usluga i softvera krajem 2012. godine dosegla 1,065 milijardi kuna, a istovremeno, zaposlenost u sektoru računalnog programiranja porasla je za 20 posto.

Znanstveno – tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci radi poticanja na znanju baziranog ekonomskog razvoja i regionalne i nacionalne konkurentnosti. Step Ri je organizirao i sudjelovao u organizaciji niza događanja namijenjenih ICT sektoru, kao što su Startup camp Rijeka i WhoHack Hackathon.

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri svojim aktivnostima nastojat će pridonijeti jačoj popularizaciji i promicanju ICT karijera i zanimanja kod nas, kroz aktivnosti u sklopu projekta eSkills for Jobs 2014.

Saznaj više