Nazad

Aktualno

Podijeli:

20. 10. 2023.

Steam Festival 2023

Radionice, pokusi, igre i predavanja iz znanosti i tehnologije

Na Visokom učilištu Algebra, danas je održan STEAM festival. Događaj je obogaćen nizom radionica, pokusa, igara, svladavanja vještine leta s dronom i ostalih demostracija raznih tema iz područja znanosti i tehnologije.

STEAM Festival drugu godinu zaredom organizra Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) – jednodnevni besplatni događaj namijenjen svima zainteresiranima, a prvenstveno mladima od 11 do 19 godina.

Festival je imao dva dijela: otvorena izlaganja te predavanja. Izlaganja su održana u predvorju Algebre, gdje posjetitelje čeka petnaestak izlagača koji će izvoditi efektne kemijske pokuse, zanimljive tehničke demonstracije te interaktivne radionice iz različitih područja znanosti.

Zatvorena predavanja održana su u učionicama prema unaprijed određenom rasporedu, a bavila su se aktualnim temama poput umjetne inteligencije, DNA molekule, zračenja, pametne mode i brojnim drugima.

Ulaz na festival bio je besplatan, bez prethodne najave i prijave, dok se za predavanja potrebno prijaviti i rezervirati svoje mjesto na online
obrascu.

Partneri projekta su Visoko učilište Algebra, Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj te INA-Industrija nafte, d.d.

Više informacija o festivalu, kao i raspored te opise izlaganja i predavanja možete pronaći na web stranici:https://stemakademija.hr/steam-festival/


 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Srednja

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Lokalna inicijativa