Nazad

Aktualno

Podijeli:

21. 02. 2022.

Škola umjetne inteligencije

Osnažuje vezu između IT sektora i obrazovanja.

Više od dvije tisuće učenika iz 126 osnovnih i srednjih škola krenulo je s radom u sklopu novog izdanja Škole budućnosti. Ovogodišnji projekt obuhvatio je dvostruko veći broj učenika i škola, uz čak 350 učitelja koji će svoje učeničke timove u slijedećim mjesecima uz praktičan rad približiti svijetu umjetne inteligencije.

Samom početku projekta prethodio je trening učitelja tijekom kojega su mogli pobliže upoznati umjetnu inteligenciju i strojno učenje i to kroz izradu chatbotova, a znanja koja su usvojili i koja će prenijeti na najmlađe, relevantna su za traženije poslove današnjice. Učenici na raspolaganju imaju edukacijske video materijale i programsko okruženje. Cilj projekta je potaknuti kreativnost i poduzetnički mentalitet kod djece te interes za rješavanje društvenih problema u sredini u kojoj žive.

U ovom izdanju Škole budućnosti učenički timovi će za završni projekt kreirati tehnološka rješenja za potrebe odabranih neprofitnih udruga, a koja će na kraju biti implementirana na njihovim internetskim stranicama.

Kroz projekt Škola budućnosti uključene škole imat će priliku sudjelovati na Greatest of All Tech predavanjima vodećih ljudi iz svijeta edukacije, znanosti i tehnologije, a novu seriju GOAT Talks predavanja otvorio je jedan od najistaknutijih hrvatskih edukatora, Korado Korlević, koji je djeci na motivirajući način prikazao za kakav svijet se moraju pripremati i obrazovati.

Stemi i Infobip kao začetnici Škole budućnosti ovim projektom žele osnažiti vezu između IT sektora i obrazovanja, postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i potaknuti ih na inovativnost i poduzetništvo.

Zainteresirane neprofitne udruge mogu se prijaviti za sudjelovanjem u projektu na internetskoj stranici
https://skolabuducnosti.stemi.education/poziv-za-udruge/


 

Saznaj više