Nazad

Novosti

Podijeli:

07. 09. 2023.

Sastanak na vrhu inicijative tri mora: Poboljšanje digitalnih vještina svih skupina stanovništva preduvjet je za uspješnu digitalnu transformaciju.

Sastanak na vrhu Inicijative za tri mora mogao bi donijeti i nove mogućnosti za Slovačku u području digitalizacije. Predsjednik Digitalne koalicije Mário Lelovský sudjelovao je na sastanku na vrhu 6. i 7. rujna i predstavio projekte koji su trenutačno obuhvaćeni digitalnom koalicijom, a koji predstavljaju demonstraciju dobre prakse ne samo u Slovačkoj nego i u zemljama suradnicama. Na okruglom stolu raspravljalo se o prilikama za dvanaest zemalja triju mora uključenih u digitalnu transformaciju poduzeća, proizvoda i usluga. Predsjednik Digitalne koalicije Mário Lelovský održao je govor na temu „Razvoj ljudskih resursa i povećanje digitalnih vještina svih skupina stanovništva preduvjet je za uspješnu digitalnu transformaciju”.

Inicijativa triju mora (Baltičko, Crno i Jadransko more) neformalna je politička platforma koja okuplja 12 država članica Europske unije koje se nalaze između triju mora – Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije. Sastanku u Bukureštu prisustvovali su i strateški partneri koji su podržali Inicijativu za tri mora: Europska komisija, Njemačka i SAD.

Za Slovačku, ministar ulaganja, regionalnog razvoja i informatizacije Slovačke Republike Peter Balík bio je prisutan na prvoj raspravi i predstavio pozitivnu suradnju digitalne koalicije s MIRRI-jem. Zajedno s Igorom Zorkom, predsjednikom Udruge IT-a Slovenije, Mário Lelovský postigao je dogovor o ulasku digitalne koalicije Slovenije u projekt IT Fitness Test 2024.

Predsjednik digitalne koalicije Mário Lelovský sudjelovat će na okruglom stolu na sastanku na vrhu Inicijative za tri mora.

T

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Međunarodna inicijativa