Nazad

Novosti

Podijeli:

03. 10. 2023.

Redi škola Danska osvojila nagradu za digitalni društveni utjecaj

Ovogodišnja konferencija o digitalnim kompetencijama u Danskoj 2023. održana je 6. prosinca, kada je školi ReDI dodijeljena nagrada za ovogodišnji digitalni društveni učinak, koja je prvi put dodijeljena u povijesti.

Prošli tjedan Digital Dogme i DI Digital održali su konferenciju Danske digitalne kompetencije 2023. na kojoj su se okupili akteri iz poslovne zajednice, obrazovnog sektora i političkog sustava. Na konferenciji je DSJC-ov vlastiti koalicijski član ReDI School of Digital Integration Denmark dobio nagradu za ovogodišnji digitalni društveni utjecaj. Svrha nagrade je prepoznati i slaviti inicijative i organizacije koje ulažu poseban napor da se usredotoče na digitalne kompetencije. Škola Redi primila je nagradu za intenzivan rad na pomaganju ženama i nebinarnim osobama izbjegličkog i migrantskog podrijetla da ojačaju digitalne vještine kako bi mogle ući na dansko tržište rada. Više od 60 posto studenata škole ReDI koji su 2022. završili tehnološko ili početno obrazovanje završilo je ReDI obrazovanje na radnom mjestu, stažiranju ili daljnjem obrazovanju.

Nagradu su dobili i direktor škole ReDI Denmark, Vibe Lindgård Bach i bivši učenik škole ReDI Nooshin Lashgari. 

„Ponosni smo što smo primili tako prestižnu nagradu, ne samo zato što iza nje stoje poduzeća, potencijalni poslodavci. Nagrada naglašava da smo uspjeli dobiti žene koje su najudaljenije od tržišta rada na brodu “, kaže Vibe Lindgård Bach.
„To košta naše tvrtke i društvo puno novca kada ne uspijemo pomoći tim ženama na danskom tržištu rada, gdje mogu doprinijeti gospodarstvu društva u cjelini. Učinak je promjena mogućnosti pojedine žene, koja ima financijske koristi za nekoliko generacija koje dolaze, kaže Vibe Lindgård Bach u zaključku.

Digitalni psi

Nagradu je uručio član povjerenstva i predsjednik odbora André Rogaczewski (direktor Netcompanyja), kojem je ReDI School Denmark izabran za pobjednika žirija konferencije koja se sastojala od:

  • André Rogaczewski, predsjednik Uprave Netcompanyja (predsjednik)
  • Lilian Mogensen, članica uprave i savjetnica, bivša direktorica, ATP i Udbetaling Danmark
  • Nana Bule, posebna savjetnica Goldman Sachsa i predsjednica Vladinog Odbora za digitalizaciju
  • Louisa Loran, voditeljica lanca opskrbe i logistike u Googleu
  • Henrik Lund, izvršni direktor Uprave za zapošljavanje i integraciju, Grad Kopenhagen

Razlozi za odabir škole ReDI u Danskoj opisani su od strane ocjenjivačkog povjerenstva: 

„Redi škola Danska ulaže jedinstven napor za stvaranje društvenog učinka digitalnim usavršavanjem i pokazuje da digitalne kompetencije mogu promijeniti život pojedinca i da su golema snaga za društvo u cjelini. Organizacija pomiče granice onoga što digitalne kompetencije mogu značiti za pojedince i obitelji. U svijetu u kojem sve veći broj ljudi bježi od rata, gladi i siromaštva, ključno je pronaći načine da izbjeglicama osiguramo resurse i vještine. Ne samo žene, koje mogu biti posebno ranjive, ali koje također imaju ogroman utjecaj na sposobnost svojih obitelji da se nose s tim.”

Digitalni psi

 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Umjetna inteligencija

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

  • Geografski opseg - Država:

    Danska

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa