Nazad

Aktualno

Podijeli:

28. 06. 2022.

Rast interesa za digitalne edukacije

Najtraženiji: studij dizajna, digitalnog marketinga i računarstva.

Učilište Algebra bilježi rast prijava za studijske programe od iznimnih 40 posto u odnosnu na broj prijava prošle godine, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Od svih privatnih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj, najveći broj maturanata ove godine kao prvi izbor u prijavama za studijske programe bira Algebru, a veliki interes bilježe i studiji koje Algebra nudi u suradnji sa Sveučilištem u Londonu, koje je već u prvoj godini prijavilo čak 160 studenata, od čega njih 70 kao prvi izbor.

Rezultat je to kontinuiranih ulaganja u aktualnost i kvalitetu nastavnih programa, ali i akademskih suradnji, poput Sveučilišta u Londonu – Goldsmiths, koja studentima osigurava stjecanje hrvatske i britanske diplome, bez odlaska iz Zagreba.

Poseban interes vidljiv je među mladima koji su već završili trogodišnje stručne studije, budući da im se ove godine otvorila mogućnost da upisom nekog od diplomskih studija na Algebri, uz hrvatsku steknu i britansku ili francusku magistarsku diplomu, nakon dvije godine studija.

Diplomski studij podatkovne znanosti, razvoja računalnih igara, računarstva i digitalnog marketinga od ove godine tako mogu završiti s diplomama University of London i Algebre, a na raspolaganju im je i združeni studij „Internet stvari i umjetna inteligencija“, koji su Algebra i francuski EPITECH akreditirali prošle godine. Ovaj studij se također provodi na engleskom jeziku, pri čemu se jedna godina se pohađa u Zagrebu, a druga u Parizu. EPITECH ili L’école de l’expertise informatique et de l’innovation je jedna od najvećih tehnoloških obrazovnih institucija u Francuskoj, s više od 6.000 studenata i više kampusa na nekoliko lokacija u Europi.

„Jako smo fokusirani na globalna zanimanja budućnosti i u redovnoj komunikaciji s vodećim hrvatskim i svjetskim poslodavcima prilagođavamo naše programe, ujedno potičući dolazak stranih studenata. Veliki fokus stavljamo na praktično učenje koje studentima omogućujemo kroz suradnje s renomiranim domaćim i stranim kompanijama pa su znanja koja stječu naši studenti odmah primjenjiva u svakodnevnom radu. To je jedan od ključnih razloga da svjetski i domaći poslodavci jako cijene naše diplomante, čemu svjedoči činjenica da su unutar tri mjeseca od završetka studija gotovo svi zaposleni u struci. Ovo je evidentno i važan motivator za rast prijava kojem svjedočimo, unatoč činjenici da je broj maturanata koji žele nastaviti svoje školovanje u ovoj godini manji za desetak posto u odnosu na lani“, istaknuo je Mislav Balković, dekan visokog učilišta Algebra.

Posljednjih pet godina svi diplomski studiji na Algebri izvode se isključivo na engleskom jeziku, a od ove akademske godine to je omogućeno i na gotovo svim preddiplomskim studijima. Osim što otvara novu perspektivu pri zapošljavanju i karijernom napredovanju, ovakav pristup omogućuje stjecanje obrazovnog iskustva u multikulturalnom i multi nacionalnom okruženju.

Više pojedinosti


 

Saznaj više