Nazad

Novosti

Podijeli:

08. 03. 2023.

Rad Inovacijskog centra za žene (#GIL4W)

Nova jedinica istraživačkog centra „Athena”,koja će provoditi strategije i aktivnosti „Inovacijskog centra za žene” (#GIL4W), započela je s radom 11. veljače 2023. #GIL4W (grčki inovacijski laboratorij za žene) osnovan je na inicijativu zamjenice ministrice rada i socijalnih pitanja nadležne za demografsku politiku i obitelj, Marije Syreggele, čiji je cilj poduprijeti i promicati istraživanje, inovacije i poduzetništvo među ženama u Grčkoj.

„Inovacijski centar za žene” partnerstvo je 20 tijela, ministarstava, istraživačkih centara, akademskih institucija, komora i privatnog sektora. U suradnji s Ministarstvom razvoja i ulaganja i zamjenikom ministra Christosom Dimasom te pod pokroviteljstvom Glavnog tajništva za istraživanje i inovacije, posebna jedinica Istraživačkog centra „Athena” ima misiju podupiranja i ostvarivanja ciljeva i strategija partnerstva diljem zemlje.

Sveobuhvatnim akcijskim planom, koji su izradili svi partneri partnerstva, provest će se niz intervencija kako bi se ženama u Grčkoj pomoglo da iskoriste mogućnosti stvorene 4. industrijskom revolucijom. Među glavnim aktivnostima „Inovacijskog centra za žene” bit će jačanje područja STEM-a u obrazovanju kako bi se mladim djevojkama pružile mogućnosti da odaberu zanimanja povezana s novim visokokvalificiranim sektorima, kao što su umjetna inteligencija ili biotehnologija, kao i pojava mogućnosti financiranja poslovnih projekata grčkih žena koje uvode inovacije.

Njegov operativni model također će se temeljiti na primjerima i dobrim praksama iz zemalja s tradicijom u ženskoj inovaciji i poduzetništvu, kao što je Norveška, a u tu su svrhu već uspostavljene međunarodne suradnje s tijelima kao što je ECWT – Europski centar za žene i tehnologiju.

Ponovno objavljeno u Ministarstvu rada i socijalnih pitanja:https://ypergasias.gov.gr/xekinaei-ti-leitourgia-tou-to-kentro-kainotomias-gia-tis-gynaikes/

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Grčka

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa