Nazad

Građani

Podijeli:

19. 07. 2022.

Projekt Smart Youth - povezivanje mladih osoba u sustavu visokog obrazovanja kroz razvoj digitalnih vještina

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Smart Youth”, kojem je cilj povezivanje mladih osoba u sustavu visokog obrazovanja kroz razvoj digitalnih vještina i vještina iz područja pametnih tehnologija. Te vještine će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada kao i aktivno uključivanje u razvoj svoje lokalne zajednice kao pametnog grada.

Cilj projekta je da mladi postanu aktivni i „pametni“ građani, te da se što više mladih osoba uključi u kreiranje rješenja u domeni pametnih tehnologija i digitalizacije koji će doprinijeti razvoju lokalne infrastrukture i povećanju gospodarske aktivnosti.

To će se postići održavanjem edukacija iz područja pametnih tehnologija i digitalizacije gdje će mladi usvojiti relevantne vještine, te kroz sudjelovanje na hackathonu Smart City Challenge kroz koji će sami osmisliti pametna rješenja za unaprjeđenje svoje lokalne zajednice. Sve navedeno će olakšati digitalnu i zelenu tranziciju u lokalnoj zajednici, što je ujedno i jedan od prioriteta Europske unije.

Svi polaznici koji budu sudjelovali u aktivnostima iz određenog područja dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje.

Detaljan raspored svih edukacija i aktivnosti bit će dostupan na stranicama Poduzetničkog centra Split i Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se od 1. lipnja 2022. do 31. svibnja 2023.


 

Saznaj više