Nazad

Novosti

Podijeli:

27. 12. 2022.

Program „Napredno”: Osposobljavanje 150,000 zaposlenika u području digitalnih i „zelenih” vještina uz naknadu za obrazovanje u iznosu od 400 EUR od DYPA-e.

Nakon uspješne provedbe programa osposobljavanja i usavršavanja za 120,000 nezaposlenih osoba s digitalnim vještinama, javna služba za zapošljavanje (DYPA) također nastoji usavršavati radnike. Iz tog razloga provodi novi program „Go Forward” kojim se 150,000 radnika iz privatnog sektora pruža prilika da unaprijede svoje vještine.

Točnije, zaposlenici će moći, ovisno o svom obrazovnom i profesionalnom profilu, odabrati tematsku jedinicu za koju su zainteresirani, kroz veliki popis individualnih programa obuke s naglaskom na digitalne i „zelene” vještine. Indikativno, mogućnosti će biti u rasponu od osnovnih digitalnih uredskih alata, programa za marketing društvenih medija i upravljanja e-trgovinama do visoko specijaliziranih stavki kao što su analitika podataka, aplikacije umjetne inteligencije, logistika i usvajanje digitalnih tehnologija u poljoprivrednom sektoru.

Cilj je da se zaposlenici prilagode zahtjevima suvremenih trendova na radnom mjestu, unaprijede svoje izglede i tako doprinesu modernizaciji i digitalizaciji grčkog gospodarstva. Zainteresirani zaposlenici iz privatnog sektora mogu se prijaviti za sudjelovanje u programu putem vaučera.gov.gr i konkretnije: https://www.voucher.gov.gr/project/view-dypa.

Korisnici će biti odabrani prema redoslijedu prioriteta za podnošenje prijave i dok se ne iscrpe raspoloživa mjesta.

Svaki će korisnik pohađati teorijski program osposobljavanja u ukupnom trajanju od 80 sati (učenje licem u lice i učenje na daljinu).

Po završetku programa i uspješnom certificiranju znanja pripravnik će primiti naknadu za obrazovanje u iznosu od 5 EUR/sat osposobljavanja. Stoga, ako netko završi 80-satni program i položi certifikacijski ispit, dobit će naknadu za obrazovanje u iznosu od 400 EUR.

Korisnici koji završe osposobljavanje moraju sudjelovati u odgovarajućim certifikacijskim ispitima

Program se financira sredstvima iz Fonda za oporavak i otpornost u iznosu od 154,5 milijuna EUR.

Više informacija dostupno je na relevantnoj poveznici: Program „Traj naprijed” za osposobljavanje 150,000 radnika u području digitalnih i zelenih vještina.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Grčka

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa