16. 02. 2024.

Program Digitalna Europa: Prijavite se sada na poziv na podnošenje prijedloga za napredne digitalne vještine!

Europska komisija objavila je 29. veljače novi poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa DIGITAL Europe. Prijavite se sada, imate vremena do 29. svibnja!

Europska komisija otvorit će 29. veljače prijavuili novi poziv na podnošenje prijedloga u okviruprograma DIGITAL Europe za napredne digitalne vještine. Ukupni proračun od 4 milijuna EUR dodijelit će se za osmišljavanje i potporu sljedećim pozivima:

  • Platforma zadigitalne vještine i radna mjesta: Cilj je oveinicijative premostiti nedostatak digitalnih vještina u Europi uspostavom i podupiranjem nacionalnih koalicija i internetskih stranica diljem država članica. Internetske stranice usko povezane s platformom za digitalne vještine i radna mjesta olakšat će razmjenu digitalnih vještina i informacija povezanih s radnim mjestom, pomoći pojedincima da pristupe mogućnostima osposobljavanja i pomoći poduzećima da utvrde potrebe za vještinama i omoguće međusektorsko učenje među nacionalnim koalicijama. U skladu s ciljevima programa politike digitalnog desetljeća do 2030. pozivom se podupire digitalizacija ključnih gospodarskih sektora, čime se doprinosi široj digitalnoj transformaciji Europe.

  • Djevojke i žene u digitalnom svijetu: Žene su znatno nedovoljno zastupljene u zanimanjima u području IKT-a, jednom od najbrže rastućih sektora zapošljavanja. Budući da Europa ne sudjeluje u programu politike digitalnog desetljeća u kojem 80 % Europljana posjeduje osnovne digitalne vještine, potrebno je djelovanje. Cilj je ove aktivnosti povećati sudjelovanje djevojčica i žena u IKT-u, čime se pridonosi i još jednom cilju programa politike digitalnog desetljeća, odnosno 20 milijuna stručnjaka u području IKT-a u Uniji do 2030. Prepoznajući ulogu djevojčica i žena u digitalnoj budućnosti Europe, ovom se mjerom naglašava važnost jačanja sudjelovanja žena u sektoru IKT-a.

Pozivi za platformu za digitalne vještine i radna mjestate za djevojčicei žene u digitalnom sektoru objavit će se na službenom portalu za financiranje i natječaje, a podnošenje prijava završit će 29. svibnja 2024. u 17:00 sati prema briselskom vremenu.

Tražite partnere iz konzorcija? Otkrijte Partner for DIGITAL Skills Networking Group i pridružite se online raspravama za dva nova poziva:

  1. Napredne digitalne vještine: Platforma za digitalne vještine i radna mjesta

  2. Napredne digitalne vještine: Djevojke i žene u digitalnom svijetu

Poziv na informativni dan u okviru programa Digitalna Europa 12. ožujka 2024.

Platforma za digitalne vještine i radna mjesta bila je domaćin internetskog događanja Informativnog dana 12. ožujka 2024. u 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Sudionici su saznali za teme poziva, postupke prijave i metode evaluacije te su imali priliku postavljati pitanja izravno Europskoj komisiji.

Podaci o etičkim zahtjevima ispravljeni su na slajdovima. Uvijek se posavjetujte s dokumentom poziva za zahtjeve specifične za određenu temu.

 

© Europska komisija

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a