06. 11. 2023.

Program Digitalna Europa: Prijavite se sada na 5. poziv na podnošenje prijedloga!

Europska komisija otvorila je 21. studenoga prijave za peti krug poziva na podnošenje prijedloga programa DIGITAL Europe o naprednim digitalnim vještinama. Podnošenje prijava završit će 21. ožujka 2024.

Europska komisija otvorila je 21. studenoga prijave za peti krug poziva na podnošenje prijedlogaprograma DIGITALEuropeo naprednim digitalnim vještinama. Za osmišljavanje i potporu dodijelit će se ukupni proračun od 42 milijuna EUR:

  • Specijalizirani obrazovni programi u ključnim područjima kapaciteta i Napredna analiza digitalnih vještina: ta dva poziva temeljit će se na iskustvu iz prvih poziva za magisterij u programu Digitalna Europa te će se odnositi na najnovije inicijative za potporu razvoju i uvođenju ključnih digitalnih vještina u područjima digitalne tehnologije, kao što su umjetna inteligencija, internet stvari, kao druga transdisciplinarna ili multidisciplinarna područja, te njihove primjene u strateškim sektorima. 

  • Akademija vještina upodručju kibersigurnosti: Sredstvima dostupnima za ovaj poziv poduprijet će se nove mogućnosti osposobljavanja ili proširiti uspješne mogućnosti, posebno kako bi se zadovoljile potrebe MSP-ova i javne uprave. Cilj je poboljšati pristup talentima u području kibersigurnosti i usavršavanju javnih službenika za pouzdanu digitalnu sigurnost javne uprave. Konzorciji organizacija aktivnih u području kibersigurnosti, sveučilišta ili pružatelji usluga osposobljavanja trebali bi osmisliti i provoditi aktivnosti Akademije.

Poziv se objavljuje na službenom portalu za financiranje i natječaje, a podnošenje prijava završit će 21. ožujka 2024. u 17 sati po briselskom vremenu.

Informativni dan o novom pozivu 12. prosinca 2023.

Nakon uspjeha prethodnih izdanja Platforma za digitalne vještine i radna mjesta 12. prosinca 2023. organizirala je Info Day & Pitching događanje posvećeno novom krugu poziva. Europska komisija održala je opću prezentaciju o novim pozivima, postupcima prijave i evaluacije. Sudionici su imali priliku izravno postavljati pitanja Komisiji tijekom sastanaka s pitanjima i odgovorima. Internetsko događanje održano je u jutarnjim i poslijepodnevnim satima uz sudjelovanje potencijalnih kandidata za sve teme.

Pogledajte glavne slajdove predstavljene tijekom događanja iponovno pogledajtesnimku koja je sada dostupna na kanalu DigitalEU Youtube! 
Prezentacije pitching organizacija dostupne su na sljedećim poveznicama: 

SPECIALEDU
CYBERACADEMY
SPECIJALNI PROGEDU

© Europska komisija

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Umjetna inteligencija

    Cybersecurity

    Proširena stvarnost

    Virtualna stvarnost

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a