Nazad

Aktualno

Podijeli:

Tagovi:

27. 06. 2023.

Proglašena pobjednica prvog KodiraONA izazova

Najuspješnija u rješavanju natječajnog zadatka iz područja prediktivne analitike

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj, proglasio je Andreu Budić pobjednicom prvog Kodira<ONA> izazova te je nagradio šestotjednim programom mentorstva pod vodstvom tima podatkovnih znanstvenika i inženjera Studenac Digitala, Studenčevog Centra izvrsnosti.

Andrea je studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu koja se pokazala najuspješnijom u rješavanju natječajnog zadatka iz područja prediktivne analitike, a uključivao je predikciju prodaje pojedinih kategorija proizvoda.

Studenac Kodira<ONA> izazov po prvi je put organiziran ove godine s ciljem osnaživanja žena u profesionalnom razvoju u području digitalnih tehnologija i analitike podataka.

”Već sudjelujem u dnevnim zadacima Studenac Digital tima iako sam tek započela s programom mentorstva. Sretna sam jer iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda dinamičan radni dan podatkovnih znanstvenika i inženjera u Studencu. Vjerujem da ću, uz mentorstvo stručnjaka iz Studenca, nadograditi svoje postojeće vještine te usvojiti posve nova znanja. Zahvaljujem Studencu na pruženoj prilici, kao i profesorima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu na poticaju za prijavu, a sigurna sam da bi svima bilo korisno imati još više ovakvih izazova“, naglasila je Andrea Budić, pobjednica prvog Kodira<ONA> natječaja.

Kroz svoj Centar izvrsnosti posvećen inovacijama i prediktivnoj analitici, Studenac u svom poslovanju koristi prediktivnu analitiku s ciljem da cjelokupno poslovanje učini još učinkovitijim i agilnijim. Studenac Digital čini tim inženjera i znanstvenika koji se bave analizama podataka o proizvodima, kupcima i njihovim navikama, a sve s ciljem stjecanja dubljeg uvida u njihova ponašanja i ispunjavanja njihovih potreba. Stoga je i za rješavanje natječajnog zadatka bilo potrebno poznavati osnove prediktivne analitike i jednog od programskih jezika.

”Našu ćemo pobjednicu kroz program mentorstva uputiti u sve mogućnosti i izazove primjene prediktivne analitike unutar dinamičnog maloprodajnog sektora. Analiza podataka nam je važan alat za unaprjeđenje poslovanja, optimizaciju poslovnih procesa te približavanje našim kupcima i zadovoljavanje njihovih potreba. Siguran sam da će Andrei ovo iskustvo biti neprocjenjivo jer će imati priliku raditi u timu za obradu podataka trgovačkog lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih preko 1100“ , izjavio je Marin Grgurev, Data science direktor u Studencu te dodao: „Toliko veliki sustav prodajne mreže generira impresivnu količinu podataka. Da slikovito dočaram: ako bismo godišnju količinu podataka koju Studenac dobije iz cijelog sustava željeli pohraniti u word dokumentu, trebalo bi nam 10 milijuna pojedinačnih stranica. Želimo dobrodošlicu Andrei u naš tim te vjerujem da će kroz ovo mentorstvo steći nova znanja koja će joj zasigurno pomoći u daljnjem razvoju i usavršavanju“.

Natječaj Kodira<ONA> predstavljen je u ožujku ove godine, simbolično na Dan žena.

“Studenac Kodira<ONA> izazov pokrenuli smo s ciljem da potaknemo i nagradimo izvrsnost žena, te smo ponosni da smo to i uspjeli. Jako smo zadovoljni odazivom na natječaj, zaprimili smo velik broj prijava, a naposljetku se Andrea pokazala najuspješnijom. Vjerujemo da će joj naš program mentorstva uvelike pomoći u stjecanju praktičnog znanja. Odlučni smo nastaviti razvijati ovaj projekt iz godine u godinu, kako bismo ga učinili još uspješnijim. Cilj nam je i dalje nastaviti poticati profesionalni razvoj žena, pružajući im podršku da ostvare svoje ciljeve i da na taj način svi zajedno pridonesemo pozitivnim promjenama u društvu”, istaknula je Tea Werner, voditeljica projekata inovacija u Studencu i Kodira<ONA> izazova.

Na slici: Tea Werner, Andrea Budić i Marin Grgurev. Foto: Studenac

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Softver

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa