Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta

nacionalna koalicija

za digitalne vještine i radna mjesta

Nazad

Aktualno

Podijeli:

Tagovi:

06. 09. 2023.

Predsjednik Milanović razgovarao s mladim robotičarima

„Team Croatia“ ide na svjetsko natjecanje u Singapur

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s mladim robotičarima okupljenima u „Team Croatia“ i njihovim mentorima iz Centra za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje „Pozitron “ iz Rovinja. Sastanak je održan povodom njihovog skorog odlaska na natjecanje FIRST Global Challenge 2023. koje će se održati u Singapuru pa im je predsjednik Milanović poželio uspješan plasman na natjecanju.

Mladi robotičari iz Istre ove su godine uspješno prošli nacionalne kvalifikacije i na taj način osigurali svoje mjesto na natjecanju u robotici FIRST Global Challenge 2023. kao predstavnici Hrvatske. Predsjedniku Milanoviću prezentirali su robota s kojim su prošli kvalifikacije, kao i projekt s kojim će se natjecati u Singapuru.

Voditelji i mentori mladih robotičara pojasnili su predsjedniku Milanoviću kako je Centar „Pozitron“ nastao kao inicijativa nekoliko entuzijasta koji su željeli pružiti što kvalitetnije obrazovanje djeci i mladima u području računarstva, robotike i programiranja. Članovi su nastavnici stručnih predmeta iz područja elektrotehnike i računarstva s velikim iskustvom u projektnom radu iz navedenih područja, istaknuli su na sastanku.

„Team Croatia“ je tim robotičara sastavljen od srednjoškolskih učenika iz više gradova u Istri, a u njemu su Marija Šimunović, Stefano Propat, Adrian Legović, Leon Matejčić i Ana Sošić, voditeljice ekipe Iva Sošić i Maša Šverko te mentori Lovro Šverko, Jelena Svilar, Lara Kukec i Alen Vinčić. Foto: Ured Predsjednika RH

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.


 

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Robotika

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Nacionalna inicijativa