Nazad

Novosti

Podijeli:

12. 04. 2023.

Partneri u digitalnom tjednu 2023. sastaju se na seminaru

Dana 11. ožujka održan je partnerski seminar Digitalnog tjedna na kojem je sudjelovalo više od 100 predstavnika ministarstava i državnih institucija, općina, knjižnica, tvrtki iz ICT industrije i nevladinih organizacija. Tijekom seminara raspravljalo se o glavnim aktivnostima i prijenosima uživo Digitalnog tjedna 2023., a partneri su tijekom tjedna predstavili svoje aktivnosti.

Digitalni tjedan u Latviji organiziran je u okviru Europske godine vještina i svih digitalnih tjedana 2023., a ove će se godine 14. put održati u Latviji! Događanje organizira Latvijska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (LIKTA) u suradnji s partnerima Latvijskog partnerstva za digitalne vještine. Do sada je u organizaciji aktivnosti sudjelovalo više od 150 partnera. Digitalna karta dostupna je ovdje.

Gatis Ozols, zamjenik državnog tajnika za digitalnu transformaciju Ministarstva zaštite okoliša i regionalnog razvoja, obratio se sudionicima na otvaranju seminara. Predstavnici LIKTA -e, Centra za kulturne informacijske sustave, CERT.lv, latvijskog državnog radijskog i televizijskog centra, Ministarstva obrazovanja i znanosti, Lursoft IT, Tet, ELVA Baltic, Confero Technologies i DATI Group održali su prezentacije na seminaru.

Svi zainteresirani moći će pratiti središnja događanja na portalu TVNET, LIKTA Facebooku i drugim prijenosima uživo. Ovogodišnji Digitalni tjedan obilježit će sljedeće tematske dane:

  • 24. travnja – Dan otvaranja digitalnog tjedna;
  • 25. travnja – Digitalni alati i vještine za poduzetnike;
  • 26. travnja – Dan digitalne sigurnosti;
  • 27. travnja – Digitalne vještine za obrazovanje;
  • 28. travnja – Medijske vještine i digitalni resursi.

Partneri i dalje imaju priliku sudjelovati u planiranju i provedbi događanja u okviru Digitalnog tjedna 2023., pozivamo vas da do 14. travnja uključite događanja te da sudjelujete u aktivnostima koje organiziraju drugi.

  • Upute za dodavanje događaja/članaka na eprasmes.lv dostupne su OVDJE.
  • Upute za pretraživanje događaja na eprasmes.lv dostupne su OVDJE.
  • Umetanje uputa za kartu svih digitalnih tjedana u Europi dostupno je OVDJE.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na: www.eprasmes.lv u odjeljku Digitalni tjedan 2023., u kojem se odabiru datum i tema od interesa te traže informacije s oznakama #eprasmes23, #ADWeeks2023 i #EuropeanYearOfSkills.

Objavljene događaje možete podijeliti i na www.eprasmes.lv koristeći razne mogućnosti društvenog umrežavanja (Facebook, Twitter, Instagram Telegram itd.), na koje Vas aktivno pozivamo!

Dnevni red i prezentacije seminara dostupni su OVDJE.

Snimka seminara dostupna je OVDJE.

Ako imate bilo kakvih pitanja, pišite na eprasmes@likta.lv.

Seminar je održan u okviru Odluke Europske komisije br. 2020-LV-IA-0217 „Europska platforma za digitalne vještine i radna mjesta u Latviji”.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Latvija

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa