Nazad

Novosti

Podijeli:

07. 07. 2023.

Paket o digitalnim kompetencijama koji je donijelo Vijeće ministara

Strategija za digitalne vještine u Austriji dovest će do provedbe 3500 radionica o osnovnim digitalnim vještinama te sveobuhvatnog i ujednačenog okvira kompetencija za digitalne vještine. O tome je odlučilo Vijeće ministara 5. srpnja 2023.

Cilj je programa pružiti svim Austrijancima osnovne digitalne vještine do 2030. Time se stvara osnova za dobro iskorištavanje mogućnosti koje nudi digitalizacija. Strategiju su 13. lipnja 2023. na sastanku na vrhu o digitalnim vještinama predstavili savezni ministar Magnus Brunner i državni tajnik Florian Tursky zajedno s poznatim stručnjacima.
Radionice će se održavati u svim zajednicama. Osim toga, savezna vlada pristala je provesti okvir nadležnosti „DigComp 2.3 AT” u Austriji kao okvirni model. Cilj mu je učiniti digitalne vještine mjerljivima i usporedivima.

Paketom mjera za digitalne vještine ujedinjujemo snage, stavljamo ih na zajedničku osnovu i pružamo ciljani poticaj za više digitalnih vještina u cijeloj Austriji. Poduzete mjere kreću se od osnovnih digitalnih vještina za opću populaciju do vrhunskih digitalnih vještina za gospodarstvo”, izjavio je ministar financija Magnus Brunner, u svojoj odgovornosti za digitalizaciju.

Paketom mjera za digitalne vještine pružamo snažan poticaj i poticaje cijelom stanovništvu da ostane digitalno sposoban ili da se prilagodi. U tu svrhu održat ćemo oko 3.500 radionica u svim austrijskim općinama. Cijela Austrija ima koristi od toga – to će dugoročno povećati lokaciju i njezinu konkurentnost i dugoročno osigurati naš prosperitet”, objašnjava Florian Tursky, državni tajnik za digitalizaciju.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Austrija

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa