Nazad

Aktualno

Podijeli:

15. 02. 2023.

Osnovan digitalni Inovacijski HUB InnovaMare

Središte za transfer tehnologija u digitalnoj i zelenoj transformaciji plave ekonomije

Kao rezultat provedbe strateškog projekta InnovaMare financiranog iz prekograničnog programa Interreg Italija-Hrvatska, vrijednosti 5,6 milijuna eura danas je u Šibeniku osnovan digitalni Inovacijski HUB InnovaMare. Riječ je o središnjem mjestu za transfer tehnologije, jačanje suradnje i povezivanja dionika na prekograničnoj i transnacionalnoj razini iz javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora, u digitalnoj i zelenoj transformaciji plave ekonomije.

Uspostavu digitalnog inovacijskog huba podržava šesnaest organizacija iz Italije i Hrvatske koje su ujedno potpisale i Sporazum o daljnjoj suradnji na razvoju inovacijskog ekosustava Innovamare. Osnivači DIH-a InnovaMare su Hrvatska gospodarska komora, Šibensko-kninska županija, Institut Ruđer Bošković i Sveučilište u Zadru.


Sporazum o osnivanju DIH-a Innovamare potpisali su : Hrvatska gospodarska Komora, Šibensko-kninska županija, Institut Ruđer Bošković, ARTI – Agencija za tehnologiju i inovacije regije Apulija, Nacionalni institut za oceanografiju i primijenjenu geofiziku – OGS, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Trstu, Sveučilište u Rijeci, Odjel za biotehnologiju, Institut za znanost o moru (CNR-ISMAR), Klaster pomorske tehnologije Mare FVG, Regionalna unija gospodarskih komora regije Veneto, Communication Technology S.R.L., Geomar d.o.o., Sveučilište u Zadru, Razvojno-inovacijski centar AluTech i Razvojna agencija Zadarske županije Zadra nova.


Više pojedinosti

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

 • Vrsta inicijative:

  Regionalna inicijativa