Nazad

Aktualno

Podijeli:

17. 07. 2023.

Održan 2. HSM ljetni kamp za nadarenu djecu

15 djece svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima

Domaća informatička tvrtka HSM, u suradnji s udrugom Dar organizirala je od 10. do 14. srpnja u planinarskom domu “Mala Hunjka” na Sljemenu 2. Ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 15 djece svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

Prvog dana kampa djeca su prolazila kroz kombinaciju igre uloga, logičkih zagonetki i kriptografije, ovaj put tematski smještenoj u priču povezanu s okruženjem na Sljemenu – legendu o Crnoj kraljici. Kroz ovu znanstveno fantastičnu simulaciju s elementima role playinga vodio ih je Bojan Branisavljević koji zadnjih osam godina vodi radionice za darovitu djecu te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje.

Kroz alate za modeliranje te osnovne funkcionalnosti alata (dodavanje, rotiranje, pomicanje, rastezanje objekata), kao i upotrebu 3D printera za potrebe medicine, prehrambene industrije i znanosti, drugog dana HSM ljetnog kampa djecu je vodio Sebastijan Havrlišan.

Trećeg dana kampa djeca su u organizaciji udruge “Na putu prema gore” učila koristiti mobilnu outdoor aplikaciju te su prošla planinarsku turu na kojoj su upoznavala Sljeme, ali i funkcije anemometra – mjerača brzine vjetra, oksimetra – mjerača zasićenosti krvi kisikom te su iskoristila vrijeme provedeno u prirodi za zabavne aktivnosti.

U prvom dijelu četvrtka, na radionici Tonija Miluna „Kako matematika pomaže da postaneš majstor svojih financija“ djeca su naučila zašto je matematika važna, kao i neke njene zanimljive primjene te su riješila niz praktičnih primjera iz svakodnevnog života, poslovanja i financija.

Drugi dio četvrtka i cijeli petak, zadnji dan kampa, bili su rezervirani za BricQ Motion – napredni tečaj u organizaciji udruge „Gradionica“, na kojem su djeca otkrivala prirodna pravila i razumijevanje sila, gibanja i interakcije uz pomoć jednostavnih i praktičnih doživljaja u učenju, kao i mnoge stvari iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Plan HSM-a je da ovo postane jedna lijepa tradicija pa su već počele pripreme za HSM ljetni kamp za nadarenu djecu 2024. godine.

2. Ljetni kamp za nadarenu djecu okupio je 15 djece koja su svakoga dana uživala u zanimljivim predavanjima. Foto: HSM

Više na: https://www.hsm360.com/hr/


 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Lokalna inicijativa