08. 06. 2023.

Novi okvir za suradnju EKDDA-Microsoft

Akademija državnih službenika u Grčkoj u Microsoft Technologies

Glavni cilj suradnje između Nacionalnog centra za javnu upravu i lokalnu upravu (EKDDA) i Microsofta, kroz niz opsežnih programa obuke, je daljnje jačanje rukovoditelja javne uprave koji traže specijalizirano znanje o tehnologijama u oblaku. Riječ je o Akademiji javnih zaposlenika u Microsoftovim tehnologijama, koja je prvotno pokrenuta u okviru Nacionalne koalicije za digitalne vještine i zapošljavanje koja djeluje u Glavnom tajništvu za digitalno upravljanje i pojednostavnjenje postupaka Ministarstva digitalnog upravljanja za osposobljavanje javnih zaposlenika u području tehnologija računalstva u oblaku. Ta je suradnja bila dobra praksa na europskoj razini i objavljena je na Europskoj platformi za digitalne vještine i zapošljavanje. Već je osposobljeno 5000 rukovoditelja, od kojih je 500 certificirano kroz posebno zahtjevan proces.

Cilj EKDDA- ine nove suradnje s Microsoftom kroz program – Microsoft Civil Service Academy – je omogućiti EKDDA-i sudjelovanje u Microsoftovoj inicijativi pod nazivom Microsoft Learn for Educators (MSLE), koja je usmjerena na obrazovne ustanove i sveučilišta. Sudjelovanje u MSLE shemi upućeno je IT rukovoditeljima koji traže specijalizirano znanje i uključuje trening i certifikaciju EKDDA trenera u cloud tehnologijama (osposobljavanje i certificiranje trenera u Microsoftovim tehnologijama); osiguravanje materijala za obuku tvrtke, interaktivne radionice, certifikacijske vaučere, kao i konzultantske usluge za razvoj i provedbu novih programa u tehnologijama u oblaku.

Dakle, EKDDA ima priliku stvoriti bazu Microsoftovih certificiranih instruktora u vlastitom registru i razviti nove dinamičke programe, koristeći Microsoftovu stručnost.

Istodobno se očekuje da će pridonijeti daljnjem jačanju rukovoditelja javne uprave koji žele poboljšati svoje digitalne vještine u uredskim aplikacijama (Microsoft Office) omogućavanjem provedbe opsežnih programa osposobljavanja kroz održivu suradnju za otprilike 250,000 državnih službenika različitih digitalnih vještina u kontekstu provedbe projekta koji je uključen u Fond za oporavak.

Državnim službenicima koji će biti certificirani u programima obrazovanja i osposobljavanja EKDDA-e i Microsofta dodijelit će se bodovi, koji će se primjenjivati i na oko 500 državnih službenika koji su već certificirani u kontekstu suradnje dionika kroz inicijativu Nacionalne koalicije za digitalne vještine i zapošljavanje.

Partnerstvo države s Microsoftom samo je jedna od dimenzija vodećeg programa osposobljavanja za svih 250,000 državnih službenika, financiranog s 30 milijuna EUR iz Fonda za oporavak i koji bi trebao biti dovršen 2025.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Računalstvo u oblaku

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Grčka

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa