Nazad

Novosti

Podijeli:

19. 12. 2022.

Kako potaknuti inovacije i prekvalifikaciju u europskom visokom obrazovanju: EIT raspisao poziv na podnošenje prijedloga u vrijednosti od 12 milijuna eura

U okviru EIT-a i EIT-a RawMaterials otvoren je novi poziv za poticanje inovacija u visokom obrazovanju.

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) i njegov koordinator,EIT RawMaterials, otvorili su novi poziv u okviru „Inicijative visokih učilištaEIT- a” kako bi se potaknule inovacije u visokom obrazovanju.

Uz pomoć Inicijative za visoko učilište EIT-a visoka učilišta pretvaraju se u vodeće primjere institucionalnih promjena i postaju duboko ukorijenjena u našem paneuropskom inovacijskom ekosustavu. Inicijativama kao što je ova izravno se podupire Novi europski inovacijski program, kojim se Europa nastoji preobraziti u globalnu, dubinsku inovacijsku silu.”

Mariya Gabriel, europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade

Inicijativa Deep Tech Talent, novi vodeći program EIT-a čiji je cilj podučavanje milijun europskih talenata do 2025., bit će novi dodatak ovogodišnjem zahtjevu. Ova će inicijativa biti usmjerena na obrazovanje tehnoloških talenata u visokom obrazovanju.

Organizacije se pozivaju da započnu s pripremom prijave čitanjem cjelovitog teksta poziva, koji je sada dostupan na internetskim stranicama Inicijative visokih učilišta EIT-a.

Sustav za podnošenje prijava sada je otvoren, a konzorciji za podnošenje prijava imat će rok do 28. veljače 2023. u 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Odabrani projekti bit će objavljeni u svibnju 2023.

U nedavno objavljenom pozivu prikupit će se do 16 projekata temeljenih na konzorcijima sastavljenima od akademskih i neakademskih organizacija. Mreža Inicijativa visokih učilišta EIT-a pozdravlja prijave visokih učilišta i suradnika iz svih europskih zemalja, uključujući one povezane s programom Obzor Europa.

Održat će se niz internetskih seminara kako bi se detaljnije predstavio novi poziv Inicijative za visoko učilište EIT-a i odgovorilo na pitanja podnositelja zahtjeva.

Registrirajte se ovdje

© EIT

 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Međunarodna inicijativa