Nazad

Novosti

Podijeli:

Tagovi:

28. 02. 2023.

Interaktivni inventar vještina DS4Skills: prikaz inicijativa za podatke o vještinama sada na internetu

Projekt DS4Skills pokrenuo je u veljači novu internetsku platformu pod nazivom DS4Skills Interactive Inventory, kako bi pružio sveobuhvatan i strukturiran pregled različitih platformi, usluga, aplikacija i drugih inicijativa u domeni podataka o vještinama.

Projekt Data Space 4 Skills (DS4Skills) pokrenuo je u veljači novu internetsku platformu pod nazivom DS4Skills Interactive Inventory, čiji je cilj pružiti sveobuhvatan i strukturiran pregled različitih platformi, usluga, aplikacija i drugih inicijativa u području podataka o vještinama. Popis je usmjeren na platforme za vještine povezane sa zelenom i digitalnom transformacijom.

Cilj je tog internetskog inventara riješiti problem nedostatka vidljivosti i rascjepkanosti postojećih inicijativa u podatkovnom prostoru za vještine osiguravanjem lako dostupnog sučelja prilagođenog korisnicima s tri interaktivne funkcije: Otkrijte, povezujete i analizirajte. Interaktivni inventar vještina DS4Skills služi kao važan komunikacijski alat za projekt DS4Skills i sve članove ekosustava podataka o vještinama, a očekuje se da će se njime poboljšati usklađivanje i usklađivanje paralelnih projekata u okviru programa Digitalna Europa.

Sadržaj inventara prikupljen je analizom tržišta, koja se sastojala od internetske ankete i istraživanja dokumentacije o javno dostupnim informacijama o inicijativama. Nadalje, primijenjena je metodologija za kategorizaciju i procjenu postojećih inicijativa u području vještina i obrazovnih podataka. Nove se inicijative stalno zapošljavaju putem internetskog obrasca za podnošenje prijava, a korisnici internetske platforme pozivaju se da predlože nove inicijative i dodaju pojedinosti o već uključenim inicijativama.

DS4Vještine: pozadina

Podatkovni prostor za vještine (DS4Skills) jednogodišnji je projekt čiji je cilj pripremiti teren za razvoj otvorenog i pouzdanog europskog podatkovnog prostora za vještine kojim se podupire razmjena i pristup podacima o vještinama.

Financira ga Europska komisija u okviru programa Digitalna Europa i uključuje 14 partnera iz sektora industrije, obrazovanja i podatkovnog ekosustava.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Big Data

  • Razina digitalnih vještina:

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a