Nazad

Aktualno

Podijeli:

10. 05. 2023.

Digitalna učionica

OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj dobila pametnu učionicu opremljenu modernom tehnologijom

Učenici Osnovne škole Maria Martinolića Mali Lošinj odsada će za učenje moći koristiti Chromebook prijenosna računala, pametnu ploču i ostale uređaje kojima je opremljena njihova nova digitalna učionica. Učionicu je opremila tvrtka KING ICT – preciznije, njeni djelatnici, u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti na koje su provodili u Malom Lošinju, uz pomoć ravnateljice Olivele Franko te profesora informatike Zorana Lotine.

24 laptopa Lenovo 300E Chromebook, pametna ploča te novi stolovi i stolci – sve je to sada dio učionice, spremno za učenike ove osnovne škole

Učenici su sami oslikali jedan zid. Foto: King ICT

„Izuzetno sam zadovoljna činjenicom kako je pomalo već oronula učionica zasjala novim sjajem koji će zasigurno biti poticajno okruženje za rad naših učenika, ljubitelja informatike. Ovo je jedan u nizu pothvata naše škole koji promiču digitalizaciju nastave i izuzetno je važan jer pruža uvjete koji su nam potrebni za razvijanje digitalnih kompetencija učenika bez kojih oni, u ovo novo, digitalno doba, ne bi bili opismenjeni i konkurentni sutra na tržištu rada. Veliko hvala djelatnicima KING ICT-a, koji su svojim radom omogućili našim učenicima da iz improvizirane učionice u garderobnom prostoru dobiju drugu, neophodno potrebnu učionicu Informatike. Dobro je činiti dobro te vjerujem da je ovaj pothvat i njih ispunio zadovoljstvom te obogatio kao osobe kad vide ozarena dječja lica.“ poručila je Olivela Franko, ravnateljica OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj.

Učionica je sada potpuno renovirana, „od poda do plafona“, i to doslovce – jer su Kingovci i Kingovke postavili i nove podne obloge, a učenici su oslikali jedan zid.

Učionicu je opremila tvrtka KING ICT – preciznije, njeni djelatnici, u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti. Foto: King ICT

„Uvijek nas ovakve aktivnosti čine sretnima. Tvrtka je u mogućnosti, a naši zaposlenici, kojima smo iznimno zahvalni, su jako motivirani za činiti ovakva dobra djela. Nije nam prva, a neće biti niti zadnja društveno odgovorna aktivnost. No, zasigurno je jedna na koju smo posebno ponosi jer je važno ulagati u mlade i obrazovanje, a posebice u STEM područja obrazovanja. Da smo pogodili s ovom aktivnošću, mogli ste vidjeti na licima učenika, njihov osmijeh je od neprocjenjive vrijednosti“, poručio je Sendi Radić, član Uprave KING ICT-a.


 

Saznaj više