Nazad

Novosti

Podijeli:

10. 03. 2023.

BMBWF najavljuje Nagradu za medijsku pismenost 2023. za europske škole

U ime Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti i istraživanja (BMBWF), Mediamanual.at objavljuje Nagradu za medijsku pismenost [mla] za najinovativnije projekte medijskog obrazovanja u europskim školama i nagrađuje najbolje ideje iz kategorija video, audio, tiskovine, multimedije i medijske didaktike.

Također, u 2023. godišnji poziv na podnošenje prijedloga BMBWF a poziva nastavnike i učenike iz europskih škola da sudjeluju u Nagradi za medijsku pismenost i podnesu medijske projekte usmjerene na budućnost u području obrazovanja. Za prijavu nije važno da li netko kritički gleda na medijski sadržaj u okviru projekta ili želi sam producirati medije. Prijavljeni projekti mogu pokrivati sve žanrove unutar kategorija video, audio, tiskani, multimedijski i novi mediji. Ovdje ćete pronaći više informacija o uvjetima sudjelovanja. Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2023.

Natjecanje promiče kreativno i kritičko korištenje svih vrsta medija. Minidrame, dokumentarci, eksperimentalni radovi, web stranice, igre, fotografije, funkcionalnosti, radijske predstave, web-logovi i podcasti jednako su dobrodošli kao i modeli suradničkog rada u medijima. 

Najbolji timovi bit će pozvani na trodnevni medijski festival mla:connect od 18. do 20. listopada 2023. Njihovi projekti su predstavljeni i nagrađeni kipom i certifikatom. Svi putni troškovi i dva noćenja pokrit će se iz BMBWF- a

Nagrada za medijsku pismenost usmjerena je na rješavanje pitanja medijske pismenosti kao političke, društvene, kulturne i osobne kvalifikacije. Promicanje društvenog, kritičkog i kulturno razumnog korištenja medija u kontekstu organizacije svakodnevnog života također je od ključne važnosti.

Ovom inicijativom BMBWF nastoji ojačati medijski pedagoški diskurs u školama. Osim toga, potrebno je promicati prijenos znanja i kreativne procese učenja. To uključuje i promicanje nastavnika u obliku osposobljavanja i daljnjeg obrazovanja.

Na taj način BMBWF podupire medijsku pismenost u digitalnom dobu i jača sposobnost građana da kritički i razumno procjenjuju sveprisutne medije.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

    Austrija

    Belgija

    Bugarska

    Cipar

    Hrvatska

    Češka Republika

    Danska

    Estonija

    Finska

    Francuska

    Njemačka

    Grčka

    Mađarska

    Irska

    Italija

    Latvija

    Litva

    Luksemburg

    Malta

    Nizozemska

    Poljska

    Portugal

    Španjolska

    Švedska

    Slovačka

    Slovenija

    Rumunjska

  • Vrsta inicijative:

    Međunarodna inicijativa