Nazad

Novosti

Podijeli:

10. 12. 2018.

Beč: Održan sastanak Podskupine za digitalne poslove i vještine ususret osnivanja Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta

U Beču je 6. prosinca održan sastanak Podskupine za digitalne poslove i vještine na temu promocije digitalnih znanja i poslova unutar Europske unije. Članovi Podskupine iz skoro svih država članica EU, među kojima su bili i predstavnici Hrvatske, su raspravljali i podijelili primjere dobre prakse za promocije digitalnih vještina i znanja.

U Beču je 6. prosinca održan sastanak Podskupine za digitalne poslove i vještine na temu promocije digitalnih znanja i poslova unutar Europske unije. Članovi Podskupine iz skoro svih država članica EU, među kojima su bili i predstavnici Hrvatske, su raspravljali i podijelili primjere dobre prakse za promocije digitalnih vještina i znanja. Posebno se raspravljalo o EU Code Week preko kojeg se održalo više od 43, 400 događanja, kako promicati digitalne vještine prema malim i srednjim poduzećima. Članovima Podskupine predstavnici iz Poljske i Francuske su predstavili njihove nacionalne strategije za razvoj digitalnih vještina.

“Do sada je obuhvaćeno preko 11 milijuna građana mjerama osposobljavanja i certificiranja u digitalnim vještinama. Cilj Europske komisije je u idućem razdoblju obuhvatiti još veći broj građana.” – izjavila je Lora Borissova, voditeljica kabineta Povjerenice EK Mariye Gabrie, na sastanku Podskupine za digitalne poslove i vještine.

„Ovo je tek naš drugi sastanak, a postoji veliki potencijal ove Podskupine da direktno potakne razvoj digitalnih vještina i poslova u Europi. Moramo imati pristup koji će uključiti sve aktere društva, od ICT profesionalaca do starijih građana.“ – zaključila je Fabrizia Benini, voditeljica Odjela za digitalnu ekonomiju i vještine Europske komisije.

Saznaj više