Nazad

Novosti

Podijeli:

13. 07. 2023.

ARISA: Podijelite svoja stajališta o razvoju vještina u području umjetne inteligencije

Projektom ARISA prikuplja se kvantitativan i kvalitativan doprinos dionika kako bi se obogatio i potvrdio opći pristup Europske strategije za vještine u području umjetne inteligencije i prikupili pokazatelji o pospješiteljima provedbe. Zbog toga je u okviru projekta pokrenuto istraživanje o razvoju vještina u području umjetne inteligencije, kao i o misiji i općem pristupu ARISA-e strategiji.

Nakon objave izvješća ARISA-e o analizi vještina u području umjetne inteligencije, sljedeća je mjera razvoj europske strategije za vještine u području umjetne inteligencije.

Glavni cilj projekta ARISA je stvaranje čvrstih i održivih temelja za smanjenje nedostatka, nedostataka i neusklađenosti vještina. Kako bi se to postiglo, ARISA će razviti strategiju koja se temelji na novim zahtjevima u pogledu vještina za osobe u zanimanjima povezanima s umjetnom inteligencijom. Projekt prikuplja kvantitativne i kvalitativne doprinose dionika ARISA-e kako bi se obogatio i potvrdio opći pristup Europske strategije za vještine u području umjetne inteligencije i prikupili pokazatelji o pospješiteljima provedbe. Projektom je pokrenuto istraživanje o razvoju vještina u području umjetne inteligencije, kao i ARISA-ina misija i opći pristup strategiji.

Želiteli doprinijeti europskoj strategiji za vještine u području umjetne inteligencije? Dovršite anketu do 16. srpnja 2023.

Nalazi ovog upitnika poboljšat će i potvrditi opći pristup Europske strategije za vještine u području umjetne inteligencije, koja bi trebala biti objavljena u jesen 2023. Rezultati ankete pružit će vrijedan doprinos i validaciju za razvojni proces strategije.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Umjetna inteligencija

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Međunarodna inicijativa