23. 05. 2023.

Algebra predstavila prijediplomski studij razvoja računalnih igara

Na konferenciji „Igrama do karijere“

Učilište Algebra predstavilo je svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara. Riječ je o nastavi koja se nadopunjuje na srednjoškolski strukovni program koji već postoji u Tehničkoj školi u Sisku i na eksperimentalni program koji je još ranije pokrenut u Novskoj. Algebrin program sastoji se od znanja i vještina namijenjenih programerima te od predmeta koji pokrivaju znanja i vještine iz produkcije, pripovijedanja priča i drugih kreativnih elemenata. Algebrina ambicija je pozicionirati Hrvatsku kao zemlju predvodnicu razvoja računalnih igara u našem dijelu svijeta.

Algebra je na događanju nazvanom “Igrama do karijere” organiziranim u suradnji s brendom White Shark, najavila i mogućnost osvajanja stipendije za učenike koji pokažu posebnu izvrsnost u školovanju te je potpisan sporazum o suradnji s industrijskim liderima – tvrtkama zainteresiranim za pružanje stručne prakse u području razvoja računalnih igara. studija. Sporazum o suradnji za pružanje stručnih praksi potpisan je s tvrtkama LGM, Protopixel, Ironward i Room-C Games.

Industrija razvoja računalnih igara prošle je godine ostvarila 184,4 milijarde dolara ukupnog prihoda, a očekuje se da će 2025. taj prihod doseći iznos od 300 milijardi dolara, što taj sektor čini jednim od najunosnijih i najbrže rastućih sektora svjetske ekonomije, rečeno je na današnjoj konferenciji „Igrama do karijere“ kojom je Algebra predstavila svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara.

Više pojedinosti

Na konferenciji „Igrama do karijere“ održan je i okrugli stol na zadanu temu. ((na slici, s lijeva na desno:  Josipa Benček,  Monika Majstorović, Stjepan Šmit, Hrvoje Balen) Foto: Algebra