Nazad

Novosti

Podijeli:

07. 06. 2023.

31 aplikacija kojima je dodijeljen pečat odobrenja aplikacije za učenje

Kao dio 8 točaka plana za digitalnu nastavu, Savezno ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja (BMBWF) uvelo je pečat odobrenja za aplikacije za učenje kako bi se nastavnicima i roditeljima pomoglo da odaberu inovativne i pedagoški visokokvalitetne aplikacije za učenje. 

Od lipnja 2023. u program certifikacije integrirana je 31 nova aplikacija za učenje. Odabrani su iz 114 recenzija i na temelju povratnih informacija od 2626 studenata. Time se ukupan broj certificiranih aplikacija za učenje u Austriji povećava na 66. 

Jakob Calice, glavni direktor OeAD- a i predsjednik Inovacijskog fonda za obrazovanje, naglašava važnost ovog postupka: „Osiguranje kvalitete jedan je od ključnih elemenata obrazovanja u učionici budućnosti. Uz pečat odobrenja za digitalne mobilne aplikacije za učenje, postoji certifikat kvalitete koji pomaže nastavnicima, učenicima i roditeljima u pronalasku svog puta oko aplikacija za učenje na tržištu. To je zato što se mogu osloniti na činjenicu da je ovdje proveden standardizirani postupak ocjenjivanja i certificiranja.”

Od 1. do 30. rujna 2023. programeri aplikacija i pružatelji usluga aplikacija pozivaju se da podnesu svoje aplikacije za učenje za postupak certifikacije 2023./2024. 

Ovogodišnje certificirane aplikacije dobile su certifikate 1. lipnja 2023. na događanju u HLMW Michelbeuernu. Ceremonijalnu predaju certifikata proveli su Martin Bauer, voditelj skupine BMBWF-a, Teresa Torzicky, voditeljica ureda ISB-a, i Franz Gramlinger, voditelj referentnog ureda OeAD-a za kvalitetu općeg i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Postupak certificiranja započeo je u jesen 2020. i od tada se kontinuirano razvija. Razvijen je i implementiran od strane ÖAD-a, Austrijske agencije za obrazovanje i internacionalizaciju, u suradnji s Inovacijskom zakladom za obrazovanje (ISB) kao partnerom i financijerom. 

Uvođenjem pečata kvalitete za aplikacije za učenje i kontinuiranim daljnjim razvojem postupka certificiranja Austrija poduzima važan korak prema digitalizaciji u obrazovnom sektoru. Pečat odobrenja nudi nastavnicima, učenicima i roditeljima pouzdan dokaz kvalitete i time podržava modernu i kvalitetnu nastavu u austrijskim školama.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Srednja

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Austrija

  • Vrsta inicijative:

    Međunarodna inicijativa