22. 04. 2022.

25 godina Centra za poduzetništvo u Osijeku

Centar za poduzetništvo će tijekom 2022.godine obilježiti 25 godina svog djelovanja objavama tekstova na društvenim mrežama.

Centar za poduzetništvo će tijekom 2022.godine obilježiti 25 godina svog djelovanja objavama tekstova na društvenim mrežama.

Osječki Centar za poduzetništvo – centar za razvoj i promoviranje poduzetničkog ponašanja – osnovan je davne 1997. godine kao neprofitna organizacija – udruga građana, čiji su osnivači profesori sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poduzetnici s područja grada Osijeka i predstavnici lokalne uprave. Centar za poduzetništvo iz Osijeka je i prvi poduzetnički centar osnovan u Republici Hrvatskoj.

Idejni začetnici, na čelu sa prof. Slavicom Singer, prilikom osnivanja nisu niti znali kako navedena suradnja označava koncept trostruke povezanosti i suradnje akademske zajednice, poslovnog sektora i lokalne uprave (eng. Triple Helix), no znali su što žele postići – doprinijeti jačanju samopouzdanja kroz ovladavanje znanjima i vještinama poduzetničkog ponašanja, čime se stvaraju pretpostavke za zapošljavanje, prvo kroz samozapošljavanje, a onda i kroz rastuće poslovne pothvate.

Centar za poduzetništvo ima status poduzetničke potporne institucije, te je prepoznat kao partner od povjerenja pojedincima koji žele poduzetnički djelovati, ali i partner institucijama koje se bave zapošljavanjem, jačanjem inovativnosti i regionalnim razvojem. Kroz aktivnosti savjetovanja, informiranja, edukacije i umrežavanja različitih dionika, Centar kontinuirano potiče ljude na osobni razvoj te im nastoji približiti poduzetništvo kao stil života u koji se isplati ulagati.

Nakon četvrt stoljeća predanog rada, Centar je učvrstio svoju poziciju generatora razvoja poduzetništva, te predstavlja središnje mjesto na kojem poduzetnici mogu dobiti cjelovitu podršku prilikom pokretanja ali i razvoja svog poslovanja i time je potvrdio svoju ulogu dionika i kotača pozitivnih promjena u društvu.

Centar za poduzetništvo će tijekom 2022.godine obilježiti 25 godina svog djelovanja kontinuiranim objavama tekstova na društvenim mrežama, simbolično nazvanim „Vremeplov”, a u kojima će osvrt na rad u Centru i izazove određenog vremena djelovanja Centra dati osobe koji su obilježile njegov rad u određenom razdoblju.

Uz „Vremeplov”, Centar će tijekom godine poduzetnicima ponuditi i posebnu pogodnost „25 % popusta za 25 godina djelovanja” na svoje komercijalne usluge, poput izrade poslovnih planova, investicijskih studija, pripreme projektnih prijedloga i slično.

Više pojedinosti