Digitalna znanja

Prilike za financiranje

Podijeli:

14. 06. 2022.

Tip: grant

Poboljšanje digitalnih i poduzetničkih kompetencija kod djevojčica i žena

Cilj ove akcije je unaprijediti digitalne i poduzetničke kompetencije djevojaka i žena te potaknuti njihovo samopouzdanje da ih kreativno koriste za uočavanje prilika, inovacije i stvaranje vrijednosti za društvo.

Cilj ove akcije je unaprijediti digitalne i poduzetničke kompetencije djevojaka i žena te potaknuti njihovo samopouzdanje da ih kreativno koriste za uočavanje prilika, inovacije i stvaranje vrijednosti za društvo.

Tijekom trajanja projekta od 3 godine, bit će organizirano 11 festivala „ESTEAM“ (ESTEAM znači poduzetništvo, znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematiku) u ukupno 19 zemalja članica EU s ciljem unapređenja kompetencija žena i djevojčica, inspiriranja istih i pružanja prilike za povezivanje s vršnjacima sličnih interesa. Također će se izgraditi online zajednice ESTEAM za žene i djevojčice kako bi se održao zamah događaja i omogućilo im kontinuirano učenje i povezivanje s vršnjacima online. Tijekom radionica i aktivnosti festivala i zajednica, sudionice će saznati o karijerним putovima ESTEAM-a i biti inspirirane uzorima za žene koje uspijevaju u tim domenama, razvijajući pritom ne samo svoje digitalne i poduzetničke kompetencije već i vještine suradnje, kreativnosti, rješavanja problema i javnog govora. Ovaj je projekt pilot projekt za testiranje pristupa koji ima za cilj ovlastiti žene i djevojčice, s ciljem da ga eventualno repliciraju različite zainteresirane strane kako bi se poboljšalo poduzetničko razmišljanje i doprinijelo zatvaranju digitalnog razmaka u EU. Prvi ESTEAM festivali održani su u svibnju i lipnju 2022. godine i bili su prepuni zanimljivog sadržaja i aktivnosti.

Propustili ste? Pridružite se događajima i zajednicama sada!

Identificirate li se kao žena i želite unaprediti svoje digitalne i/ili poduzetničke vještine?

Pridružite se našoj Zajednici ESTEAM za žene kako biste razvile svoje vještine i povezale se s vršnjacima sličnih interesa!

Identificirate li se kao djevojčica, imate između 9 i 17 godina i želite unaprediti svoje digitalne i/ili poduzetničke vještine? Ili ste učitelj ili roditelj koji želi podržati djevojčice na ovom putu?

Pridružite se našoj Zajednici ESTEAM za djevojčice kako biste razvile svoje vještine, naučile o digitalnom i poduzetništvu i povezale se s drugim djevojčicama i mentoricima sličnih mišljenja!

Saznaj više

  • Poveznica na web stranicu:

  • Ciljana publika:

    Digitalne vještine radne snage.

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a

  • Ciljana skupina:

    Izvorni govornici

  • Oblik financiranja:

    Grant g