Nazad

Aktualno

Podijeli:

04. 01. 2023.

28. Zimska škola informatike

U sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu otvorena 28. Zimska škola informatike.

Zimska škola informatike dugogodišnji je uspješan projekt Hrvatskog saveza informatičara, koji se ove godine, tijekom prvog tjedna u siječnju održava u Čakovcu. Zahvaljujući izuzetnim rezultatima i naporima članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub, međimurskim udrugama pripalo je domaćinstvo ovog događanja koji će ugostiti najbolje mlade informatičare iz cijele Hrvatske kao i bivše olimpijce te renomirane IT stručnjake.

Tijekom sedam dana održat će se niz predavanja i radionica za najbolje informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, čiji je cilj nadograditi njihovo znanje te ih pripremiti za nadolazeća natjecanja i buduće tržište rada.

Temeljem dosadašnjih rezultata pravo sudjelovanja na radionicama i predavanjima na temu algoritama i programskih jezika ostvarilo je četrdesetak najboljih hrvatskih informatičara, a kako bi omogućile što većem broju djece i mladih da sudjeluju u procesu prijenosa znanja i vještina, udruge MIS i MIK u okviru Zimske škole organizirat će i dodatne radionice za zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce iz Međimurske županije.

HUP-ICT Udruga podržala je ovo događanje, a član IO HUP-ICT-a, Tomislav Bronzin je u svom uvodnom govoru predstavio aktivnosti i ciljeve Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta.

Više pojedinosti